Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

De letteste ECTS-point

TILVALG - Glem alt om sene nætter på læsesalen. Skift dit kæmpe pensum og de store skriftlige opgaver ud med et hyggesemester i frigear helt uden at komme bagud. Det er næsten for godt til at være sandt. Men det passer faktisk. Uniavisen guider dig til de letteste ECTS-point, du nogensinde kommer til at tage. Selv tak.

Vi kender det alle sammen: SU’en er løbet ud, du trækker et læs af halvfærdige eksaminer efter dig, og aktivitetskravet ånder dig i nakken. Det kan virke uoverskueligt. Men faktisk ligger løsningen lige for. Sæt dig ind i din studieordning, kend dine muligheder og få det hele til at arbejde for dig.

15 ECTS på 14 dage

Stort set alle universiteter både i Danmark og udlandet har omfattende sommerskoleprogrammer, hvor du på rekordtid kan sikre dig op til 15 ECTS-point. Nogle sommerskoler koster rigtig mange penge, men herhjemme er det for det meste ganske gratis. Det kræver lidt benarbejde at finde det helt rigtige kursus. Men hvis det hele klapper, kan du hente et halvt semesters arbejde hjem på to uger. Og bedst af alt: Sommerskolerne har sjældent økonomi til at holde re-eksamen, så det er stort set umuligt at dumpe.

Inden du kaster dig ud i at bruge ferien på skolebænken, skal du selvfølgelig sikre dig, at du kan få merit for faget. Søg forhåndsgodkendelse i god tid, så slipper du får problemer bagefter.

Find sommerskoler her og her.

Lær grønlandsk

Eller rettere vestgrønlandsk. For på Arktiske og Indianske Studier kan du tage tilvalg i Eskimologi. Det var måske ikke helt det, du gik og drømte om, men med et pensum på lige godt halvanden bog, to obligatoriske opgaver ned til 0,75 normalsider (ja, du læste rigtigt) og et mundtligt oplæg på fem minutter, så kan man ikke andet end at elske deres kursus i Sprogfærdighed.

Længe leve aktiv undervisningsdeltagelse – især når det kun betyder 75 procents fremmøde.

Besøg Eskimologis hjemmeside

Praktisk visualisering i forskellige materialer

På Kunsthistorie siger man simple ting på en kompliceret måde. Men alligevel kan Billedkunstens Redskabsfag med en porteføljeeksamen bestående af den studerendes egenproduktion vist ikke forstås som andet end god gammeldags formning. Du skal tegne, du skal male, du skal lave videoer og tage billeder. Og bagefter skal du snakke om det. Det lyder da hyggeligt.

Oveni hatten er redskabsfaget med til at give dig undervisningskompetence i gymnasiet, så når du klatmaler dig gennem dit hidtil letteste semester, så skærper du dine fremtidige jobchancer. Nu har du jo pludselig et relevant sidefag. Smart.

Tjek dine muligheder på Kunsthistories hjemmeside.

Gør dit studiejob til din praktikplads

Det kan ligne fiksfakseri, men faktisk er det helt lovligt. Hvis du laver relevant studiearbejde, kan du overføre det som praktikophold. Tilbyd din arbejdsgiver at lægge nogle gratis timer til gengæld for en praktikkontrakt. Eller bedre endnu: få betaling for din praktik. Det giver både økonomisk overskud og tiltrængt pusterum fra studiet.

Bare husk at afmelde SUen, inden du får tjent for meget, og sørg så i øvrigt for at tjekke din studieordning for minimumskrav. Nogle steder kan ned til tre måneders arbejde gøre det ud for 15 ECTS, andre steder får du kun 7,5 ECTS for et halvt år.

Afvej dine muligheder og tjek din studieordning. Der kan være lette penge og points at hente.

Det glemte guld

Støv gamle eksamensbeviser af og overfør dem. Der er stort set ingen grænser for, hvad du kan bruge som tilvalg, så hvis du har en eksamen liggende fra dengang du læste astronomi, hebraisk eller ungarsk, så brug den. Det eneste, det kræver, er en meritansøgning. Og vupti, har du frigjort et helt eller et halvt semester.

Meritter er trumfkort, du kan holde i ærmet, indtil du får brug for dem. Sæt dem i spil, når du tager en lille ekstra praktik og gerne vil beholde din SU, når du vil fokusere på en enkelt stor opgave i et andet fag, eller når du bare trænger til lidt løsere tøjler og en lidt mindre arbejdsbyrde.

Så slap af og nyd din frihed med god samvittighed. Du kan jo altid springe over det høje gærde en anden gang.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste