Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Politik
NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Debat om SU-reform beskyldes for talmanipulation - Uddeling af Novo-legater hiver to topforskere til KU - Teologiprofessor: Israels selvopfattelse bygger på bibelske myter - De sunde kan miste tålmodigheden med de usunde.
Det passer ikke, at akademikerbørn kommer langsomst igennem studierne. Den konklusion bygger på talmanipulation og spin, siger De Studerendes Råds formand Jakob Ruggaard til Jyllands-Posten. Han mener, at tallene viser det modsatte: At det er arbejderbørn, der kommer langsomst gennem studierne. Akademikernes Centralorganisation er godt træt af, at regeringen twister virkeligheden omkring SUen og lemper halve sandheder ud i medierne, endog uden endnu at have meldt klart ud om, hvad regeringen vil.
Med 40 millioner kroner i støtte er det blevet muligt at hente den internationalt berømte danske forsker Kenn Gerdes hjem til KU fra Newcastle University, skriver ingeniøren. Gerdes forsker i bakteriers overlevelsesevne. Pengene kommer fra Novo Nordisk Fonden, der samtidig giver 40 millioner kroner til Kenn Gerdes’ forskerkollega professor Stephen M. Cohen, der forsker i mikro-RNAs rolle i cancer. Begge flytter forskningen til KU og får mulighed for at tage relevante forskere med sig.
I en artikel om det nylige parlamentsvalg i Israel og tilhørende valgretorik skriver Ekstra Bladet, at professor Niels Peter Lemche fra KU i en afhandling har skrevet, at »Bibelens billede af Israel på ingen måde kan forenes med regionens historie. Det er simpelthen en opdigtet historie med nogle få henvisninger til virkeligheden. Fra en historikers synspunkt er det gamle Israel et monster, som er skabt af de bibelske forfattere og deres moderne efterplaprere«. Niels Peter Lemche er professor i bibelsk eksegese på Det Teologiske Fakultet, hvor han forsker i Det Gamle Testamente.
Bente Klarlund, professor ved KU, er bekymret for at få et mere polariseret sundhedsvæsen. De sunde bliver sundere, og de usunde bliver mere usunde. Det kan blive et problem, hvis de sunde begynder at bruge argumenter i stil med, at de betaler for de usundes behandling, mens de usunde bare lever usundt videre, og så vil de sunde måske hellere have en golfbane for deres penge, siger hun ifølge Kl.dk. Bente Klarlund mener, at det er de ressourcestærkes opgave at lægge pres på sundhedsvæsenet, så det hele tiden yder optimalt.
anfj@adm.ku.dk