Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Det bliver godt i KU's festivalby af skrot

GUIDE - Sommerens store festival er videnskabelig, gratis og finder sted i København. KU har bygget et mægtigt festivalcampus til lejligheden og vil have dig med i en flashmob.

Et hvæsende stinkskab. Klaprende fingre på et kaffestænket tastatur. En tør overhead-pen, der forbistret kastes tilbage i renden under tavlen.

Tre mulige svar på spørgsmålet: Hvordan lyder videnskab?

Ifølge de studerende fra Auditiv Kultur, som har skabt lydtapetet til KU’s 400 kvadratmeter store festivalområde til de kommende dages Science in the City, er svaret, at videnskaben lyder ufærdig. Deres lydinstallation hedder ‘science under construction’, og enhver kan komme og opleve den, når den gratis videnskabsfestival slår portene op i Carlsberg-byen.

Opført i byggeaffald

»Det er rustikt og upoleret,« siger Ditte Thøgersen, fra Forskning & Innovation, som samler trådene i KU’s festivalbidrag. »Videnskaben er aldrig færdig; den er altid i gang med at blive formet.«

Thøgersen er begejstret for lydene, som spiller sammen med det DIY-møbelkoncept, som KU også har opfundet til lejligheden. Universitetets festival-campus er fyldt, inde og ude, med møbler (og et tårn) fremstillet af byggeskrot fra KU’s igangværende byggerier på Panum.

Når festivalen er forbi, skal møblementet gen-genbruges på en tagterrasse et sted på Panum Instituttet.

I første omgang håber Ditte Thøgersen, at festivalpublikummet vil lade sig omfavne af campus-stemningen og måske slå sig ned og drikke en øl.

I givet fald kan de overvære en håndfuld fem-minutters forelæsninger af estimerede KU-forskere, hvoraf en del er kondenserede udgaver af keynotes, som de samme personer har holdt under den samtidige – og ikke-gratis – ESOF-videnskabsfestival med 3.000 delegerede.

Publikum kan også besøge den interaktive installation ‘Breaking and entering’ med en udleveret iPad i hånden, eller – hvis behovet for interaktion er stort – medvirke i en ‘flashmob, der danser naturvidenskab’ (!). (Interesserede flashmobbere kan hente mere info her).

Teolog vil slamme mod konkurrerende uni’er

KU bliver også vært for en omgang science slam, hvor tre forskere dyster på at performe deres forskning foran publikum. Hurtigt tænkende forskere er en trend; science slam er angiveligt et tv-hit i Østrig.

Da KU holdt en tilsvarende slam på Bornholm under sidste uges Folkemøde, strøg professor i teologi Mette Birkedal Bruun prisen.

Under Science in the City skal hun møde kvantemekaniker på DTU Henrik Bruus, der vil foredrage om, hvorvidt vand virkelig er vådt, og adfærdsøkonom på CBS Steffen Andersen, som vil fortælle os, om vi lærte en bønne af finanskrisen. Konkurrencen bestyres af komiker Lasse Rimmer.

LÆS OGSÅ: Mere om science slam.

KU er langt fra den eneste bidragyder til festivalen, som byder på et omfattende og broget program. I den kulørte, men muligvis handy, ende tilbyder det EU-støttede dansk-svenske interregionale program ReproUnion at teste mandlige festivalgæsters sæd i en stand på festivalpladsen.

chz@adm.ku.dk

Seneste