Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Uddannelse
DET FEDE CV - Tre HR-chefer fra tre eftertragtede arbejdspladser fortæller, hvad de søger, når de skal ansætte studentermedhjælpere – og hvad man skal være opmærksom på som ansøger.
Kromann Reumerts københavnerkontor har cirka 30 jurastuderende ansat – hovedparten læser på kandidaten. Opgaverne består blandt andet i litteratursøgning, udkast til notater og øvrige lettere fuldmægtig-opgaver.
»Når vi skal ansætte nye studerende, kigger vi på erhvervserfaring, karakterer og personlighed. Men vi lægger også meget vægt på, at ansøgeren har et aktivt CV, der viser, at man har ’brugt’ sin studietid: Dels på at studere, selvfølgelig, men også på frivillige aktiviteter og studiejob – studierelevante og ikke-studierelevante. Husk at skrive dem på CV’et. For selv om de ikke handler om jura, så lærer man noget og får nogle erfaringer, som man kan bruge i fremtidige stillinger. Mit råd til de nye jurastuderende er, at de skal sørge for at komme godt i gang med studierne og få aktiveret deres CV. Det kan både være med processpil, summer schools eller som frivillig i retshjælpen.«
Rambøll Management Consulting ansætter hvert år 30 timelønnede studerende, hvor størstedelen arbejder med analyseopgaver. En del rekrutteres fra de 30-35 praktikanter, der tilknyttes halvårligt.
»Vi rekrutterer primært studerende fra de samfundsvidenskabelige uddannelser og humanister, der er et stykke henne i deres studier, men som også har et par år igen. Vi er en ’full service provider’ inden for management-konsulentydelser, så vores fokus er ret bredt, når vi vurderer ansøgere: Har de stærk analytisk intelligens og en fleksibel attitude? Er de sultne og nysgerrige? Kan de se det store i det små? Karakterer betyder også noget. Når man skriver sin ansøgning, skal man huske på, at modtageren har travlt. Hold den kort og præcis, svar på det jobopslaget spørger om og ikke andet og sørg for at ansøgningen er fejlfri. Og så er det en meget god idé, at studerende tænker et praktikforløb ind i deres studieplan, da det ofte kan være vejen til et studiejob.«
Udenrigsministeriet har flere end 100 studerende ansat til alt fra it over HR til politisk orienterede opgaver. Udenrigsministeriet slår ikke enkelte studenterstillinger op, men har et fast opslag, hvor interesserede studerende kan indsende ansøgninger løbende.
»Da vi tit har flere end 400 ansøgninger liggende, kan vi tillade os at stille høje krav. Med det mener jeg, at vi leder efter studerende, der kan noget og har prøvet noget: De kan eksempelvis have været i praktik et relevant sted, have en international profil eller erfaring med administrative eller politiske opgaver. Omvendt kan det også være en uden så meget erfaring, som til gengæld er en ’A-student’. Men ofte går den slags hånd i hånd. Derudover handler det om at finde de rigtige mennesker: Er man god til at samarbejde, er man interesseret i opgaverne, bringer man noget positiv energi med sig?