Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Det skal være lettere at være forening på Københavns Universitet

Universitetet bør spille en mere aktiv rolle i at oplyse de studerende om det mangfoldige foreningsliv på campus.

De frivillige foreninger på Københavns Universitet danner en rygrad i det sociale liv. Det kan være alt fra fredagsbarer til løbeklubber, revyer og meget mere.

Mange af foreningerne bidrager ikke kun til deres eget fællesskab, men også til sociale og faglige arrangementer for studerende i bredere forstand. Dermed bidrager de alle til bedre trivsel og sammenhold.

Vi i Konservative Studerende har brugt et helt semester på at få en henvisning fra universitetets intranet.

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribenternes egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Denne trivsel er der i særlig grad brug for i disse tider, hvor mange kæmper med ensomhed, depression og en mangel på fælleskab på studiet. Derfor bør det være nemt for studerende at finde frem til foreningerne, ligesom foreningerne nemt skal kunne nå ud til de studerende med deres tilbud.

I dag kniber det dog gevaldigt, for der findes ingen klar oversigt over eksisterende foreninger. Selv når det kommer til studenterpolitik, hvor der har været tre foreninger – Konservative Studerende, Frit Forum og Studenterrådet – de seneste mange år, fremgår kun den ene af Københavns Universitets intranet, KUnet – og det tilmed tre gange. Vi i Konservative Studerende har brugt et helt semester på at få en henvisning fra universitetets hjemmeside.

De mindre foreninger skal frem i lyset

Hvor mange foreninger har ikke givet op i deres forsøg på at komme på hjemmesiden? Hvor mange er ikke nævnt? Det er usikkert. Men med cirka 200 foreninger på universitetet, så tvivler jeg på, at alle fremgår.

Universitetet bør især i år prioritere fællesskabet på campus og universitetet. Der skal fokus på trivsel og et universitet, der summer af liv fra frivillige kræfter. Men med en ventetid på et helt semester kan eventuelle nye eller genopståede foreninger se langt efter at nå ud til studerende via universitetets hjemmeside.

Universitetet bør prioritere foreningslivet i højere grad end nogensinde, så vi ikke har enkelte store foreninger, der påtager sig alt ansvar, men også får alle de mindre foreninger frem i lyset. Til glæde for de studerende, til glæde for foreningslivet, til glæde for universitetet.

Seneste