Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Kultur
Universitetsavisen hjælper til at gebærde sig i junglen af trykte universitetsmedier. Relevant for en KU-studerende at vide, hvad de læser om i Århus? Måske ikke
Bladene rasler af træerne, cykelsadlens revner spytter vand og tusindvis af æblekindede russer drysser rundt med dvaske fadøl i plastickrus.
Efteråret varsler studiestart og det betyder for Universitetsavisens vedkommende – blandt andet – at den samlede skare af landets samlede universitetsmedier fylder redaktionens postkasse med semesterets første tryk. For lige at trutte i hornet.
Og på de nytrykte sider raser studiestarten også, hvad enten man propaganderer fra bunden af ledelsens lommer eller hvæsser tænder i sine chefers knæhaser for sportens skyld. Vi blæser gerne med i de andres horn og giver her et kort – uretfærdigt udvalgt – overblik.
Humanist, KUA’s fakultetsblad på vel-layoutet glitterpapir excellerer i forskerportrætter og har mødt den nyslåede filosofiprofessor Vincent Hendricks. Det dunkelt talte er det dunkelt tænkte og »wallah, jeg knepper den burger eller noget,« er ikke en sprogblomst der er groet i den 39-årige logikers have.
Magasinet anlægger desuden et internationalt perspektiv. Fra det alment lettilgængelige – mentorordninger og udvekslingsstuderende – til det studentikost indforståede – en konference om neuroæstetik. Tjek Humanist
I Aalborg vender man blikket indad. Aalborgs forvandling fra industriby til viden- og kulturby langt fra København og Hamburg, formidlet af en lokal professorinde. Om det høje optag i Aalborg, om ålborgensisk datasikkerhed og en førstehåndsskildring af at være ålborgensisk medlem af bestyrelsen på Aalborg Universitet. Alt sammen i Uglen.
De studerende vælger det universitet, der geografisk ligger nærmest deres hjemby, viser en ny undersøgelse. 75 procent af de nye århusianske studerende skal studere i Århus, mens blot fire procent af de københavnske russer tager turen over vandet. Det skriver Campus i Århus, hvor det er rektor, der skriver lederen.
DTU var vært for Danmarks grønneste festival, CO2PENHAGEN den 4. til 6. september, som kunne bryste sig af et program med blandt andre de amerikanske rødvinsrockere Mercury Rev og garderhusarerne i TV2. Og så kan Risø DTU om fem år få opklaret om der virkelig er liv på Mars. Muligvis. Læs DTU-avisen.
Redaktionen har modtaget et enkelt udenlandsk bidrag til bunken. Og ved derfor, at i Oslo dominerer ‘statsvitskap’ universitetets avis. Der er snart stortingsvalg, som bliver »svært spennande« og det er derfor det er »moro« at være politisk kommentator. Måske apropros savner modtageren af den norske menneskerettighedspris, Nils Johan Lavik, bedre forskning om, hvad der gør despoter som Adolf Hitler og Robert Mugabe så … despotiske.
Klimaproblemerne er tilsyneladende (heller) ikke gået op for vores norske naboer, så en ny miljøorganisation, Concerned Scientists Norway (CSN) forsøger at råbe nordmændene op. På den faglige måde. Klik ind på Uniforum.
CBS Observer byder i bunkens tykkeste indslag på et portræt med den første nye CBS-rektor i 22 år, Johan Roos. På engelsk. Samt en stilsikker navigering inden for Bermuda-trekanten af etik, profit og business. Læs et af Danmarks sidste uafhængige universitetsmedier.
RUC’s studenterdrevne universitetsmagasin HippoCampus er sent ude af fjerene. Læs blandt andet om asylpolitik og studerendes kamp for irakerne i Brorsons Kirke fra den 9. september: http://hippocampus.ruc.dk/.
ser@adm.ku.dk