Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

»Din politik slår ihjel« - studerende afbrød Inger Støjberg under debatmøde på CSS

Aktion — En gruppe studerende på Københavns Universitet demonstrerede mod udlændinge- og integrationsministerens asylpolitik, da hun deltog i samtaleinterview på Center for Sundhed og Samfund. Støjberg kalder de studerendes aktion en vissen udgave af den yderste venstrefløj.

Et samtaleinterview med udlændinge- og integrationsministeren Inger Støjberg arrangeret af studenterorganisationen Politik og Kommunikation blev tirsdag den 20 februar afbrudt af gruppe studerende fra Københavns Universitet (KU) – angiveligt fra Psykologi, Sociologi, Statskundskab og Antropologi.

Gruppen skriver i en kort meddelelse, at de var 25 studerende, der netop som interviewet med Støjberg gik i gang, afbrød ministeren ved på skift at rejse sig op i salen og læse eksempler op på de menneskelige konsekvenser, som stramningerne af udlændingeloven har haft.

De havde også ophængt et banner op ved indgangen med teksten »Asylstramninger ødelægger liv«, og gruppen råbte »Din politik slår ihjel,« da de efter fem minutter frivilligt forlod arrangementet.

Gruppen ønsker ikke at udtale sig om aktionen til Uniavisen.

Studerende debatterer aktion

Uniavisens rapporter, der var til stede, talte ni aktionerende studerende og fortæller, at flere af tilhørende var irriterede over afbrydelsen, bad demonstranterne tie stille og buhede af dem.

Lydklip fra afbrydelsen af mødet (sammenklippet af Uniavisen):


Inger Støjberg, der under overskriften »I øjenhøjde med Inger Støjberg« var inviteret til at tale om sin politiske kommunikation sad afslappet i en rød loungestol og ventede på, at demonstranterne forlod salen.

Hun spøgte med, at hvis de var kommunikationsstuderende, var de godt nok dårlige til at kommunikere.

Episoden bliver debatteret livligt i Facebook-gruppen Statskundskab på København.

En skriver, at han er skuffet over sine medstuderende i et opslag der har fået 150 likes.

Cand.jur. fra KU og debattør Leif Donbæk kalder på Facebook afbrydelsen af mødet for »antidemokratisk bølletaktik«.

»Det tegner skidt for fremtidens akademikere, hvis det analytiske niveau, eller demokratiske sindelag, virkeligt er så lavt, på vores videregående uddannelser,« skriver han.

Hvortil undervisningsassistent på Jura, Aarhus Universitet, Jon Rostgaard Boiesen spørger, hvad der er antidemokratisk ved at benytte sin ytringsfrihed?

Kunne stille spørgsmål

Alexander Funch, formand for studenterforeningen Politik og Kommunikation på KU, siger, at studenterforeningen er upartisk og ikke har noget med aktionen at gøre.

Han siger, at foreningen arrangerer samtaleinterviews med politikerne af vidt forskellig observans, da man ønsker, at de studerende gennem en uformel samtale får et mere indgående kendskab til de folkevalgte.

»Vi respekterer, at folk har forskellige holdninger, men når vi faciliterer et arrangement, håber vi, at det afvikles efter det format, der er sat op. Efter interviewet var der sat tid af til at stille spørgsmål, og Inger Støjberg blev også i lokalet efterfølgende, så der var rig mulighed for at komme i kontakt med hende,« siger Alexander Funch.

Støjberg kritiserer aktivister

Inger Støjberg siger til Uniavisen, at de studerende har ret til at demonstrere, men at hun ser det som et demokratisk problem, at de forsøgte at ødelægge arrangementet.

»De ønskede ikke at lytte til, hvad jeg havde at sige, og de ønskede ikke at debattere med mig. De ville ødelægge det og gå, men jeg har prøvet noget lignende mange gange før,« siger Inger Støjberg, der kalder demonstranterne »en vissen udgave af den yderste venstrefløj.«

Hun glæder sig over, at de ikke fik noget ud af deres aktion.

»Debatten gik jo bare videre bagefter,« siger ministeren.

Artiklen er opdateret 21. februar klokken 14.40 med citater fra Inger Støjberg.

Gruppen bag aktionen har siden indsendt et debatindlæg til redaktionen. Imidlertid viste det sig, at det blev indgivet under et opdigtet identitet.

billede: Liv Rossander
billede: Anna K. Jørgensen
billede: Liv Rassander
billede: Anna K. Jørgensen

Seneste