Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Ditlev Tamm: Hvordan lyder årsfesttalen mon i år?

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Ditlev Tamm: Hvordan lyder årsfesttalen mon i år? - Ø vil kræve flere penge til universiteterne efter Mærsk-sag - Olieaftale bringer mindelser om det tidligere Sovjet - Mærsks aftale om skat på olie aldrig set før - Penkowa-sagen: To læger truer med at afgive deres doktorgrader - Ghettoer ønsker at tiltrække studerende til byen - Frøer og tudser på vej mod sidste kvæk - Negativ til ny klimateori om Månen - Højtuddannede indvandrere er guld værd.

Ditlev Tamm: Hvordan lyder årsfesttalen mon i år?

Sidste år var professor Ditlev Tamm ikke glad for talen ved årsfesten på Københavns Universitet (KU). Ved årsfesten i dag er han slet ikke inviteret, men han forsøger alligevel at forestille sig i en kronik i Berlingske, hvordan dette års festtale vil lyde.

Ø vil kræve penge til universiteterne efter Mærsk-sag

Enhedslisten vil kræve flere penge til universiteterne på finansloven efter Arbejderens historie om Mærsk-finansieret forskning, skriver netavisen Arbejderen.

Olieaftale bringer mindelser om det tidligere Sovjet

Allerede under en høring i 2003 blev de danske politikere advaret mod de problemer i Nordsø-aftalen, som nu får regeringen til at kræve et serviceeftersyn af den. Ifølge Anita Rønne, lektor i JUR Forskningscenterområde på KU, har bekymringerne over aftalen vist sig at holde, skriver Information. Hun mener, at udfærdigelsen af aftalen bringer minder om forhold, man ellers kun ser i ustabile lande.

Mærsks aftale om skat på olie aldrig set før

Mærsk er nu villig til at forhandle med staten om aftalen om udvinding af olie i Nordsøen. Aftalen indeholder en såkaldt kompensationsklausul, der kan gøre det sværere for staten at få flere penge ud af aftalen. Klausulen betyder, at staten risikerer at skulle betale erstatning til Mærsk, hvis aftalen forhandles mindre lukrativt for koncernen. Staten er låst af aftalens oprindelige overskudsdeling frem til 2041. Ifølge Peter Pagh, professor i miljøret på KU, er det aldrig sket før, at man indgår aftaler om, hvad man skal betale i skat 40 år frem. DR1 Tv-Avisen 21.00, Side: 0, onsdag 16. november 2011

Penkowa-sagen: Overlæge og professor truer med at afgive deres doktorgrader

To pensionerede læger truer nu med at afgive deres doktorgrader, hvis den bedrageridømte hjerneforsker Milena Penkowa får lov til at beholde sin. Det drejer sig om den pensionerede overlæge Poul Jørgen Ranløv og professor i arbejdsmedicin Finn Gyltenberg. Deres udmelding er en reaktion på, at Penkowa har slæbt en fynsk professor i retten, fordi han kom til at nævne hendes navn i forbindelse med en sag, hvor hun blev dømt for bedrageri. TV2 Lorry Regionale Nyheder, kl. 19:30 , onsdag 16. november 2011

Ghettoer ønsker at tiltrække studerende til byen

Ved at lokke med lavere huslejer forsøger ghettobebyggelser i byerne nu at tiltrække især studerende, skriver Urban e-pages, side 10.

Frøer og tudser på vej mod sidste kvæk

Padderne er i dag den dyregruppe, der er mest truet på jorden, men det ser endnu mere sort ud i fremtiden, siger professor Carsten Rahbek, leder af Center for Makroøkologi, Evolution og Klima på KU, ifølge Berlingske.

Negativ til ny klimateori om Månen

Lektor fra Center for Is og Klima på Niels Bohr Instituttet på KU Peter Ditlevsen er meget negativ over for ny klimaforskning af den norske professor Ole Humlum, der viser, at månen og planeten, og ikke CO2, er årsagen til ændringer i jordens klima. Ifølge Peter Ditlevsen er Ole Humlums med andres forskning ’på niveau med at læse i kaffegrums for at forudsige fremtiden’, skriver Jyllands-Posten.

Højtuddannede indvandrere er guld værd

Udlændinge, der kommer til Danmark for at arbejde, er en kæmpe overskudsforretning, viser nyt forskningsprojekt. Det skriver Berlingske.

Seneste