Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Efter Penkowa: Operationen lykkedes, patienten døde

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Penkowa: Operationen lykkedes, patienten døde - Ny regering fastholder VK´s sparekrav til administration - Maersks olieeksperter underviser studerende på nyt center - AC-konference: Tid til tillidsreform - Grøn Gerning lever - Ny studielivskampagne for studerende er i gang - Kroniske infektioner mere dræbende end kræft.

Penkowa: Operationen lykkedes, patienten døde

Politiken Signatur skriver, at Ralf Hemmingsen fortsat er rektor på Københavns Universitet (KU) efter den såkaldte Milena Penkowa-sag, men KU´s omdømme er i frit fald, og et flertal af forskerne vil fortsat sparke rektor ud.

Ny regering fastholder VK´s sparekrav til administration

S-SF-R fastholder nemlig besparelserne på universiteternes administration på 125 mio. kr. for 2012 og 250 mio. kr. for 2013, og KU´s universitetsdirektør Jørgen Honoré siger til Altinget.dk, at KU ikke kan garantere, at det ikke kommer til at gå ud over uddannelserne, og selvom 100 årsværk allerede er nedlagt i løbet af 2011 og 2012, så mangler KU at nedlægge 40-50 stillinger i 2012.

Olie-eksperter fra Maersk underviser studerende på nyt center

Maersk Oil og KU har indgået et samarbejde om at oprette et nyt center på universitetet, hvor eksperter fra Maersk Oil og forskere fra Institut for Geografi og Geologi bringer hele indbydelsen.

Grøn Gerning lever

Grøn Gerning beskriver i sit sidste nyhedsbrev, lagt på Samf.ku.dk, hvordan arbejdet fortsætter med at spare på strøm, varme og andet energiforbrug på KU. Samtidig barsles en ny, stor grøn kampagne til marts 2012.

Ny studielivskampagne for studerende er i gang

En kampagne, der på realistisk og ærlig vis ved hjælp af video skal vise nye studerende, hvordan det er at studere på KU, løber videre de næste 19 uger. Læs mere her på KU´s Intranet.ku.dk (kræver login som medarbejder) om kampagnen.

Kroniske infektioner mere dræbende end kræft

Lektor Thomas Bjarnsholt fra KU’s Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Institut for International Sundhed, Immunologi og Mikrobiologi, forsker i kroniske infektioner, og siger til Videnskab.dk, at herhjemme mangler lægerne endnu, at erkende, at det ikke nytter at behandle kroniske infektioner med almindelige antibiotikakure, fordi bakterier ved kroniske infektioner danner en biofilm, der beskytter dem mod antibiotika. Resultatet kan være livstruende kroniske infektioner omkring for eksempel et hofteimplantat. I USA tager kroniske infektioner årligt livet af over en halv million mennesker.

Seneste