Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Ekstraregning for frokost

Aftale om betalt frokostpause koster SUND 250.000 kroner

Kort efter Rengøringsservice på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (SUND) vandt udbudsrunden om at blive ny leverandør, blev det offentliggjort at rengøringsassistenterne har krav på en halv times betalt frokost.

Fire virksomheder var med i opløbet om at få lov til at gøre rent på Sund, og Rengøringsservice på fakultetet bød også på opgaven fordi medarbejderne og ledelsen var enige om at Rengøringsservice ville være konkurrencedygtig.

Rengøringsservices pris for at holde lokalerne fri for nullermænd viste sig i udbuddet at være lavest. Men udgifterne vokser. Rengøringsassistenterne får nemlig ret til en halv times betalt frokost fra den 1. oktober som konsekvens af en ny overenskomst mellem Personalestyrelsen og Fagforbundet 3F.

Ændringen kom ifølge driftschef Henrik Kudal som en total overraskelse. Det vil koste cirka 250.000 kr. årligt, men det ændrer ikke på at tilbuddet fra Rengøringsservice var det bedste.

»Buddene er givet på lige vilkår da det blot havde betydet at vi ifølge udbudspolitikken på KU skulle have kompenseret det private firma for betalt frokost i halvandet år hvis et af dem havde vundet,« siger han.

Tilbuddet holder
Trods ekstraregningen satser Henrik Kudal på at den tilbudte pris på omkring 12 millioner kr. årligt for at gøre rent, kommer til at holde.

»Vi vil ikke beskyldes for at have lavet en kunstig opskrivning af budet. For at holde os udgiftsneutrale vil Rengøringsservice arbejde på at sænke omkostningerne og forsøge at tjene flere penge via ekstra opgaver,« siger han.

Ifølge Ted Lind, chefkonsulent i Personalestyrelsen, er det nye cirkulære der blandt andet betyder, at rengøringsassistenterne har krav på betalt frokost, blevet offentliggjort på Personalestyrelsens hjemmeside og via andre publikationer den 28. juni eller blot ni dage efter udløbet af udbudsrundens tidsfrist.

»Det er en ærgerlig streg i regningen. Vi har i hvert fald ikke hørt noget om cirkulæret i forvejen selv om repræsentanter fra Københavns Universitet i løbet af sommeren har været på styrelsens kursus om konsekvenserne af det nye cirkulære,« siger Henrik Kudal.

Claus Baggersgaard er freelance journalist.

Seneste