Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Debat
DEBAT - I øjeblikket står mange nyuddannede uden job, og det skal der laves om på. Københavns beskæftigelses- og integrationsminister har startet en 'før dimmitendindsats' på uddannelsesstederne, men hun modtager gerne forslag til, hvordan det kan gøres bedre.
Efter specialet er afleveret, lykønskningerne er overstået og de sidste champagnedråber drukket, rammer hverdagen de københavnske dimittender. En hverdag, som for alt for mange er lig med dagpenge og besøg på jobcentre. Og det er ikke godt nok.
Derfor har vi startet en ny indsats ude på uddannelsesstederne. Vi kalder indsatsen for vores ’før dimittendindsats’. I København har vi lavet en afdeling kun for akademikere. Målet er at give alle ledige akademikere den bedst mulige hjælp. Det kræver, at vi samler ekspertisen et sted. I København hedder stedet ’karriestedet’.
Karrierestedet samarbejder med uddannelsesstederne om at hjælpe de studerende med jobprocessen, før de er færdige. Sammen med karrievejlederne opsøger vi de studerende, som er i den sidste del af deres uddannelse, og som derfor skal ud på arbejdsmarkedet inden for relativt kort tid. Formålet er at få de kommende dimittender til at starte jobsøgningen, allerede inden sidste punktum i specialet sættes.
Det er lykkedes at få midler til at fortsætte dimittendindsatsen i dette års budget. Det er vi glade for, for tilbagemeldingerne har været rigtig gode. De kommende dimittender siger, at de får tidligere fokus på jobsøgningen, og ser nye og andre muligheder. Det er godt, for vi ved, at det handler om at få sit første job hurtigst muligt. Også selv om det ikke er drømmejobbet i første omgang. Vi ved, at der er flere veje til drømmejobbet, men det er meget sværere, hvis man først har været ledig i et stykke tid.
Jeg håber derfor meget, at alle studerende vil bruge før dimittendindsatsen og de mange andre tilbud, vi har. Og jeg modtager meget gerne gode forslag til, hvad vi kan gøre bedre og anderledes. For netop dimittendledighed er en af vores største problemer lige nu. Vi gør vores yderste for at gå nye veje og hjælpe bedre. Både for de studerende på studiestederne og for kandidaterne på karrierestedet.
Men vi har brug for at samarbejde og få tilbagemeldinger. Det er svært, men sammen kan vi knække kurven.