Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Iran med uran - en tikkende bombe?

Debat — International Debat skyder semestret i gang den 11. september med en paneldebat om den ophedede konflikt mellem USA og Iran og dennes implikationer for resten af verdenssamfundet. Hvad er det egentlig, der sker? Hvor langt går denne konflikt tilbage og hvordan kommer den til at udvikle sig? Alt dette skal vi diskutere sammen med Iran-ekspert, Misha Zand, USA-ekspert, Philip Christian Ulrich, og international redaktør på Radio24/7, Anne Sofie Allarp, som moderator.

Info

Date & Time:

Place:
Center for sundhed og samfund (CSS). Lokale 35.01.44.

Hosted by:
International Debat & Djøf studerende

Cost:
Free

signup

International Debat skyder semestret i gang den 11. september med en paneldebat om den ophedede konflikt mellem USA og Iran og dennes implikationer for resten af verdenssamfundet. Hvad er det egentlig, der sker? Hvor langt går denne konflikt tilbage, og hvordan kommer den til at udvikle sig?

Alt dette skal vi diskutere sammen med Iran-ekspert, Misha Zand, USA-ekspert, Philip Christian Ulrich, og international redaktør på Radio24syv, Anne Sofie Allarp, som moderator.

Eventet løber af stablen 11. september klokken 17:00 i lokale 35.01.44. hvor der vil blive serveret gratis mad til alle, der tilmelder sig via nedenstående link

Efter arrangementer byder International Debat på en øl eller sodavand til alle interesserede

Tilmelding:
https://www.djoef.dk/kurser-og-arrangementer/s-oe-gning-alle-aktiviteter/aktiviteter/iran-med-uran–en-tikkende-bombe.aspx?activityId=16095&fbclid=IwAR3mzX7Sq3nEb6SgAMTotgneS2ZgNbzJjy1A0SxDVu95CVykqc7PHe78Y4k
—————————————————————-

Atomaftalen blev etableret i 2015 efter flere års bekymringer omkring Irans udvinding af uran, som bruges til at udvikle atomvåben. Aftalen indebærer således, at Iran begrænser sine nukleare aktiviteter og tillader internationale inspektører til gengæld for, at USA, Storbritannien, Frankrig, Kina, Rusland og Tyskland ophæver økonomiske sanktioner imod lran.

Nu har USA trukket sig fra aftalen og genindført sanktioner med den begrundelse, at Iran i lang tid har overskredet aftalen. Siden har kapringer af skibe i Den Persiske Golf og militær oprustning i området præget den i forvejen anspændte situation. Selvom Frankrig til G7 mødet så sent som i sidste weekend (24. til 26. september) forsøgte at mægle dialog mellem Iran og USA, ser det sort ud ift. at vedholde aftalen. Men hvad betyder det egentlig for verdens sikkerhed, hvis aftalen bryder sammen? Hvor farligt er det, hvis Iran udvikler atomvåben? Og hvad er alternativet til atomaftalen egentlig?

Dette arrangement foregår i samarbejde med Djøf Studerende.

Seneste