Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Ny foredragsrække i Blovstrød Sognegård:"Kristendommen ifølge ...Søren Ulrik Thomsen, Niels Brunse og Anne-Cathrine Riebnitzsky"

Foredrag — Gennem tre foredrag i Blovstrød Sognegård sættes der fokus på, hvad troen er for noget, og ikke mindst om det er nødvendigt at ændre på gudstjenesten for at gøre den mere tidssvarende? Alle foredrag er kl.19.30 i Blovstrød Sognegård, Kærvej 20, 3450 Allerød. Ingen tilmelding og gratis adgang.

Info

Date & Time:

Place:
Blovstrød Sognegård, Kærvej 20, 3450 Allerød

Hosted by:
Blovstrød Kirke

Cost:
Free

Digteren Søren Ulrik Thomsen: “Tro mod ritualet”, Blovstrød Sognegård 23. september kl. 19.30
Lige nu ønsker mange i folkekirken at ændre på højmessen. Dét hold er digteren Søren Ulrik Thomsen ikke på. I 2020 udgav han bogen ”Tro mod ritualet”. Bogen er, blandt meget andet, en slags forsvar for den nuværende højmesse. ”Jeg elsker den lutherske højmesse og krymper mig, hver gang den kritiseres af mennesker, der mener, at folk ville strømme til kirke, hvis bare gudstjenesten blev lavet om”, siger Søren Ulrik Thomsen, som denne aften vil fortælle om, hvordan han begyndte at gå i kirke og langsomt fik øjnene op for rigdommen i gudstjenesten. Gudstjenesten, hvis forskellige aspekter han vil gennemgå. Foredraget rummer desuden udblik til andre kirkesamfunds gudstjenester, som forfatteren har besøgt på sine rejser rundt omkring i verden, ikke mindst USA.

Prisbelønnet Shakespeareoversætter og digter Niels Brunse: “Tro er ikke viden”, Blovstrød Sognegård 11. november kl. 19.30
Til forskel fra Søren Ulrik Thomsen, som siger, at han er blevet troende ved at gå i kirke, fortæller Niels Brunse, at han går i kirke, fordi han er troende. Brunse forklarer: ”Troen er for mig en “vederfarelse”, som det vist er Ole Jensen, der så smukt har kaldt troen, og ikke noget, der skal læres eller indøves.”
Dette synpunkt vil Brunse uddybe i sit foredrag, hvor han også vil fortælle om sit syn på gudstjenesten. Gudstjenesten, som han på mange måder ikke mener, man skal pille ved, da de forskellige led er ærværdige og indtrængende i kraft af den enormt lange tradition, de repræsenterer. Man må så leve med, at de kan være delvist uforståelige. Hvilket kan være svært. For i det almindelige liv vil Niels Brunse gerne kunne gå i kirke uden at skulle aflevere hovedet i våbenhuset. Han er døbt og konfirmeret som det sig hør og bør for en årgang ’49, men da flowerpowerbevægelsen bølgede ind over landet i tresserne, meldte den unge gymnasieelev sig ud af folkekirken.
I foredraget får vi indblik i, hvordan det kulturkristne, frie liv – uden tyngden af al det religiøse ragelse – stille og roligt bragte ham tilbage på kirkekontoret, hvor han, efter 28 års pause, meldte sig ind igen. Niels Brunse bor i Blovstrød.

Prisvindende romanforfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky: “Tro i hverdagen”, Blovstrød Sognegård 13. januar kl. 19.30.
Når Anne-Cathrine Riebnitzsky dykker ned i troens univers, er mod ét af de allerførste ord, som falder hende ind. Modet til at tro. Modet til at lytte til, hvad Gud har at sige. Det lå ikke i kortene, at hun skulle finde sin styrke der, fordi Anne-Cathrines barndomshjem ikke var præget af kristendommen, og stemningen ofte var trist og tung. Men modet til at tro har banet en vej for hende, en vej, der blandt andet gjorde hende til forfatter.
I dette foredrag deler Riebnitzsky åbenhjertigt ud af sin livsfortælling, som følger hendes trosfortælling. Hun gør status og lader os følge de nedslag i tilværelsen, hvor troen helt praktisk har indflydelse på liv og gerning. Anne-Cathrine Riebnitzsky vil også fortælle om, hvordan gudstjenesten har haft en særlig betydning i hendes liv, og så vil hun forholde sig til, om det er på tide at ændre på den.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Til grund for foredragsrækken ligger tre bøger, der alle er udkommet på Forlaget Eksistensen i 2020, under fællestitlen “Kristendommen ifølge …”. Det vil være muligt at købe en bogpakke med alle tre bøger til en særlig tilbudspris:

Tro mod ritualet: 120,- (normalpris 150,-) kr.

Tro er ikke viden: 100,- (normalpris 130,-) kr.

Tro i hverdagen: 100,- (normalpris 130,-) kr.

Samlet pris for alle tre: 320,- (normalpris 410,-) kr

Seneste