Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
Foredrag
Foredrag — Hvor går grænsen for, hvor gamle mennesker kan blive? Bliv klogere på den nyeste forskning indenfor aldring og teknologiske nyskabelser, der arbejder for helt at afskaffe aldring og død.
Date & Time:
Place:
Chr. Hansen Auditoriet, Bartholinsgade 4A, 1356 København K. Bygning 34.0.01.
Hosted by:
Statens Naturhistoriske Museum
Cost:
110-150 kr.
KAARE CHRISTENSEN Professor i aldringsforskning
MORTEN SCHEIBYE-KNUDSEN Læge, lektor, aldringsforsker
HENRIK FØHNS Tech-journalist, podcastvært og -redaktør
CHARLOTTE LINDEGAARD PETERSEN Ekspert i Conversational AI og Social Robotics
Vi bliver ældre generation for generation. Man regner med, at en stor del af børnene, der fødes i disse år, vil blive over hundrede år gamle. I år 2100 forventes det, at folk lever op til 125-135 år. Hvor går grænsen for, hvor gamle vi kan blive? Og hvor langt er forskerne nået i rent faktisk at forstå processerne, der ligger bag vores aldring og ikke mindst, hvordan man selv kan påvirke sine chancer for at blive ældre. Det skal de to førende aldringsforskere Kaare Christensen og Morten Scheibye-Knudsen gøre os klogere på i første halvleg.
I anden halvleg tager vi et lidt andet twist på alderdom. Snart kan vi genoplive vores kære som digitale avatarer. Charlotte Lindegaard Petersen, der er ekspert inden for netop det felt, skal berette om, hvordan man kan skabe en digital kopi af et menneske ved hjælp af kunstig intelligens. Og endelig vil en af Danmarks førende tech-journalister, mangeårig vært på P1’s teknologimagasin Harddisken Henrik Føhns, give et indblik i den transhumanistiske bevægelse, der via teknologiske nyskabelser arbejder for helt at afskaffe aldring og død.
Til arrangementet serveres et glas vin (inkluderet i prisen).