Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Politik
VAGTSKIFTE - Ved den årlige generalforsamling lørdag blev den gamle garde af tillidsvalgte studenterpolitikere udskiftet med nye kræfter. Det nyvalgte formandspar er klar til at slås for SU'en, og for at uddannelserne ikke bliver forringet af nedskæringer.
Studenterrådet ved Københavns Universitet afholdt i weekenden den årlige generalforsamling og politikkonference, hvor en ny ledelse blev valgt, og linjerne for det kommende studenterpolitiske år kridtet op.
Afgående formand og næstformand, Anne Bie Hansen og Bjarke Thomas Rubow, afløses af henholdsvis Ea Busch-Petersen, der læser Folkesundhedsvidenskab, og Bjarke Lindemann, der læser Retorik.
Formandsparret blev valgt ind uden modkandidater af de omtrent 70 deltagende repræsentanter fra 25 fag og samtlige otte fakulteter på universitetet.
På mødet blev arbejdsplanen for det næste år også vedtaget. Her vil Studenterrådet primært arbejde for at styrke uddannelseskvaliteten på universitetet og de studerendes indflydelse på deres uddannelse, samt holde fokus på SU’en.
»Vi afventer stadig regeringens udspil, men med de politiske vinde, der blæser lige nu, ser det ud til, at vi skal ud og slås for SU’en,« siger formand Ea Busch-Petersen.
SU’en skal ikke være en reguleringsmekanisme, der har til formål at presse de studerende hurtigere igennem systemet, mener hun og advarer om, at man aldrig får flere studerende i uddannelse med et SU-system, der fortrinsvis er for de hurtige, kloge og ressourcestærke.
Studenterrådets store forårskampagne skal sætte fokus på ’København som studieby’. Rådet vil ifølge det nye formandskab blandt andet arbejde for et bedre studiemiljø og flere billige studieboliger i hovedstaden.
De vil også slide for, at de universitetsstuderende fatter interesse for studenterpolitik, noget en relativt lille andel af de studerende faktisk gør.
»Vi skal ud og synliggøre de nedskæringer, der finder sted på universitetet, for det gør ledelsen jo ikke selv. Når konsekvenserne af nedskæringerne bliver tydelige for de studerende, vil flere nok begynde at interessere sig for universitetspolitik,« siger næstformand Bjarke Lindemann Jepsen.
Sammen med det nye formandskab er også en ny bestyrelse blevet valgt. Og den består fortrinsvis af folk, der ikke har været centralt aktive i studenterpolitik i mere end højst et år – ligesom Ea Busch-Petersen og Bjarke Lindemann Jepsen selv.
»Der har helt klart været et generationsskifte i Studenterrådet,« mener Ea Busch-Petersen, og forsøger at sætte nogle ord på, hvorfor man som studerende gider arbejde fuld tid på studenterpolitik uden at få en klink for det.
»Det var ikke målet, at jeg skulle være formand for Studenterrådet, da jeg startede på mit studie. Det er kommet hen ad vejen. For mig er det utroligt meningsgivende at være i Studenterrådet. Jeg kan ikke lade være med at lave politik, og samtidig er her et stærkt socialt fællesskab,« siger hun.
Afgående formand Anne Bie Hansen forbliver aktiv i Studenterrådet i Økonomisk Udvalg, og vil bruge mere tid på sine studier. Det samme vil afgående næstformand Bjarke Rubow, der nu ikke har nogen tillidsposter.
ser@adm.ku.dk