Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Uddannelse
STUDENTERKLUMME - December er lig med eksamen. Og for mange studerende er det også en tid, hvor julehyggen erstattes af ondt i maven og søvnløse nætter, skriver ugens klummeskribent.
December er lig med eksamen. Og for mange studerende er det også en tid, hvor julehyggen erstattes af ondt i maven og søvnløse nætter.
Det er en oplevelse jeg kender på egen krop. De sidste 2 år har jeg været til eksamen den 2. januar, og i år skal jeg op den 4.. Det efterlader ikke meget tid til afslapning og fordybelse forud for en svær eksamen i forvaltningsret eller tingsret.
Ifølge en trivselsundersøgelse på Det Juridiske Fakultet fra 2014, svarer over 72 procent af de studerende ‘ja’ til, at de oplever fysiske stresssymptomer som hjertebanken, ondt i maven, nedtrykthed, koncentrations- og søvnbesvær med videre i eksamensperioden. Gennemsnittet for hele KU er 64 procent.
Jeg genkender det billede fra mine egne eksamenslæsningsperioder med lange dage i Jurahuset på Studiestræde. En konstant dårlig samvittighed over ikke at nå at læse den sidste dom på pensum, eller ikke lige at få læst den supplerende litteratur. For slet ikke at tale om den bekymring der kan være forbundet med at holde fri juleaften, og dermed misse muligheden for en hel dags ekstra læsning.
I år har jeg lavet en aftale med en veninde om at vi skal være læsemakkere. Vi gennemgår pensum sammen, og mødes på nogle faste tidspunkter for at læse og diskutere de svære emner.
Hvis vi skal komme stressen til livs, bliver vi nødt til at indse, at det er et generelt problem, som også skal mødes med generelle løsninger: læsemakkere kan ikke fjerne stressen helt.
Fakulteterne har et ansvar for at klæde de studerende ordenligt på til eksamen, men også for at tilbyde kurser der kan give os de redskaber vi har brug, for at knække eksamenslæsningskoden.
uni-avis@adm.ku