Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Har din hund bumser, så send den til KU

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Evidensbaseret politik vinder frem - Kun 50 ledige studiepladser tilbage på KU - Mere innovation i forskningen, tak - Har din hund bumser, så send den til KU!

Evidensbaseret politik vinder frem

Det er ikke længere er nok, at politikerne præsenterer meninger eller holdninger, uden at der er forskning, som bakker holdningerne op, siger ph.d. i politisk marketing på Københavns Universitet, Sigge Winther Nielsen. Den endeløse higen efter ‘evidens’ er så omfattende, at den langsomt er ved at udhule politiks demokratiske kerne, siger Sigge Winther Nielsen til Berlingske. Han peger på Det Radikale Venstre og partiets slogan ‘Vi lytter – også til økonomer’ som et eksempel på evidensbaseret politik.

Kun 50 ledige studiepladser tilbage på KU

Rekordmange unge har droppet at søge efter arbejde og er søgt ind på en uddannelse, skriver Jyllands-Posten i dag. Den største stigning i ansøgertallet gik til Aalborg Universitet og Syddansk Universitet, og otte uddannelser i Aalborg er blevet fyldt op siden 30. juli. På KU er der 50 ledige pladser tilbage.

Mere innovation, tak!

Danske forskere er blandt de meste citerede i verden, men den viden bliver ikke tilstrækkeligt udnyttet, der hvor innovationen foregår, nemlig i krydsfeltet mellem virksomheder og universitetsforskere, skriver skriver Anna Haldrup, vicedirektør for Forskning & Innovation ved Københavns Universitet og Peter Olesen, formand for Det Strategiske Forskningsråd i en kronik i Jyllands-Posten. De foreslår at samle de mange små støtteordninger og mindske afstanden mellem universitetsforskningen og organisationer og initiativer, der findes uden for universitetet. Københavns Universitet har netop afsat 480 millioner til tværdisciplinært samarbejde.

Har din hund bumser, så send den til os!

Multiresistente bakterier på kæledyr er et stigende problem, så en sammenslutning af dyrlæger med interesse i hudsygdomme opfordrer hundeejere til at lade deres hunde indgå i et nyt forskningsprojekt. 200 hunde skal testes for resistens, og dyrlæge Astrid Lund fra Egtvedegnens Dyrlæger understreger, at den kandiderende hund aldrig må have fået penicillin af nogen art. Prøverne bliver sendt til Københavns Universitet, hvor de kommer til at indgå i grundforskning i multiresistente bakterier.

Seneste