Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Uddannelse
BLISS - Teologis studerende er de mest tilfredse med studiemiljøet på hele KU. De er også mindst stressede, har det bedst på uddannelsen, er gladest for administrationen, og komplimenterne fortsætter, jo mere man læser i KU’s nye evalueringer af studerendes trivsel og tilfredshed. Hvad er det, de gør?
Man foranlediges til at tro, der må være noget i vandet på Købmagergade, som en række andre Fakulteter ved KU med fordel kunne importere. For både i KU seneste Måling af Trivsel og Tilfredshed blandt studerende og i de studerendes evaluering af administrationen på deres fakultet skiller Teologi sig ud.
Her er de studerende mest tilfredse med studiemiljøet. De har det det bedst på uddannelsen og er mindst stressede. De har nemmest ved at få faglig sparring og hjælp fra andre studerende. De har god kontakt til deres undervisere og møder dem ofte under for undervisningen. De har plads nok og behøver sjældent at kigge langt efter en stol til undervisningen eller lede forgæves efter en læseplads på Campus.
Sådan lyder det i hvert fald fra de 144 af fakultetets 759 studerende, som har medvirket i KU’s nye Måling af trivsel og tilfredshed.
Uniavisen har besøgt for Teologisk Fakultet for at finde hemmeligheden bag tilfredsheden.
Dekanens kontor behøver man ikke lede længe efter. ”Kirsten Busch Nielsen” står der på navnskiltet, som er et af de første, man får øje på i stueetagen i baggårdsbygningerne i Købmagergade.
»Det er en stor glæde for os, at de studerende trives på Teologi, men det er ingen overraskelse, for i tidligere undersøgelser har vi også ligget højt,« siger Kirsten Busch Nielsen og giver sit bud på, hvad der fungerer så godt på Teologi.
»Jeg tror, det har meget med nærhed og kontakt at gøre. Det gode miljø opstår, blandt andet fordi vores undervisere, forskere og studerende har gode muligheder for kontakt i hverdagen. Her er vores fakultet overskueligt, uden at det bliver for intimt. Der findes nok ikke én samlet opskrift for alle fakulteter, men der er i hvert fald intet i de nyeste undersøgelser, som tyder på, at Teologis nuværende størrelse ikke fungerer – tværtimod,« siger Kirsten Busch Nielsen.
Anders Martin Lauritsen, kandidatstuderende i Teologi og medlem af Studenterrådets og det Teologiske Fagråds bestyrelser, er enig:
»Som studerende føler jeg mig taget meget seriøst af mine undervisere og ledelsen. Det, jeg har hørt fra andre fakulteter, er, at de studerende oplever for stor afstand mellem ledelse og studerende. På Teologi er det anderledes. Alene det at dekanens kontor er det første, man går forbi, når man ankommer i stueetagen, synes jeg, siger meget om den samarbejdskultur, vi har.«
Kun på et område er de studerende på Teologi, præcis om de studerende på KU’s øvrige fakulteter, ikke tilfredse, viser Målingen af trivsel og tilfredshed. De skal flytte til det nye KUA3, som efter planerne skal stå færdigt i 2016, og de studerende føler ikke, at de er blevet inddraget nok i den proces.
»Processen med flytningen har ligget stille et stykke tid, så måske føler de studerende, at den er gledet dem af hænde, fordi der ikke er sket meget. Men med de nye undersøgelser, har vi også nye tal på, hvad der fungerer bedst på fakultetet, og det kan vi selvfølgelig bruge, når vi skal sikre studiemiljøet i forbindelse med flytningen,« siger Kirsten Busch Nielsen.
Anders Martin Lauritsen er ikke enig i, at de studerende ikke er blevet inddraget. Selv tror han, at flytningen bliver bedre, end mange andre måske frygter.
»Jeg tror, det er en bekymring, som skinner igennem i undersøgelsen, og den forstår jeg godt. Men Teologi er ikke kun bygningerne, der har vi trods alt kun ligget i cirka 40 år. Det vigtigste er, at vi holder fast i studiemiljøet, og jeg tror personligt ikke, at flytningen bliver så dårlig endda.«
Bjarke.w.pedersen@adm.ku.dk