Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Hvad kan jeg blive?

KARRIEREVEJLEDNING - Universitetsavisen er taget til Karrierebørsen for at se nærmere på virksomheder og mentorvejledere i Festsalen ved Frue Plads. Her kan man blandt andet få nærmere indblik i kreativ cv-skrivning til rådvilde studerende.

Der er godt pakket i indgangspartiet til Festsalen, hvor en række a-kasser har stande sammen med blandt andet arrangøren Kubulus. Her finder Universitetsavisen Mathias Madsen Munch, der er studenterkonsulent i Magistrenes A-kasse.

»MA hjælper både med cv og jobansøgninger. Vi har vores to konsulenter, der vejleder de studerende og allerede færdiguddannede med at udfylde deres cv bedst muligt,« fortæller Mathias.

»De studerende, der lige er kommet ud fra universitetet, er lidt i tvivl: Hvad er det egentlig, jeg kan? Der kan vi gå ind og fortælle lidt om, hvad virksomhederne går efter og for eksempel hvad deres kompetencer som humanister er.«

Fodboldtræner for lilleputholdet

Mathias’ bedste tip til et cv er at tænke kreativt. Mange glemmer også at skrive andre kompetencer end rent faglige på cv’et.

»Hvis man har været fodboldtræner for det lokale lilleputhold, kan det måske tænde en arbejdsgiver. Han eller hun kan se, at ansøgeren har en personlighed og ikke bare er en række karakterer.«

»Lav eksempelvis et afsnit, der hedder ”Om mig”, så kunne man jo fortælle, at man er et friluftsmenneske og godt kan lide at have ledelsesansvar,« fortæller Mathias.

VOXPOP: Mød nogle af de studerende, der var til Karrierebørs.

Skal vi ikke bare snakke om det?

Birgitte Horsager Møller og Bibi Andreasen fra Rigspolitiets HR-sektion står i en af virksomhedsstandene og fortæller:

»Hvis man vil søge ind i Rigspolitiet skal man for det første tilpasse ansøgningen efter opslaget – ligesom med alle andre steder. Derudover skal man fokusere på, hvad man kan bidrage med til vores traditionelle organisation.«

»Filosofferne, humanisterne og de sprogkyndige bruger vi for eksempel i terrorefterforskning og oversættelser af diverse meldinger eller til at lave analyseopgaver,« fortæller Birgitte.

»Rigspolitiet er meget traditionelle, og en humanist kan måske overbevise politiet om, at verden kan ses fra en anden vinkel. For eksempel kan bandekriminalitet anskues anderledes end den traditionelle: ‘Det skal bare bekæmpes’.«

Fart over feltet

Anette Jespersen fra Telias HR-afdeling har primært fået henvendelser fra jura- og økonomistuderende, og det er bestemt relevante profiler for Telia, fortæller hun.

»Vores virksomhed er utrolig dynamisk, og det, der er rigtigt i dag, er det ikke nødvendigvis i morgen. Vi er med i mentorordningen og vil også gerne tale med specialeskrivende, der er interesserede i at samarbejde med os.«

Hvis man søger job hos Telia, er det både personlige og professionelle kvalifikationer, der lægges vægt på.

»De faglige kvalifikationer er selvfølgelig vigtige i forhold til det job, man søger. Derudover skal man som person være en, der kan lide at have fart over feltet og være omstillingsparat,« fortæller Anette.

»Jo bedre du kender dig selv, jo bedre kan du sælge dig selv«

Især jurister er kærkomne hos Telia, der er i en branche, der nogle gange får tæsk.

»Det produkt, vi sælger, kan nogle gange være svært for brugerne at forstå, og nogle gange får vi uheldig omtale,« fortæller Anette.

»Det er vigtigt, at man forstår at formidle, hvem man er som person – for eksempel kan man gennem sine fritidsaktiviteter vise, at man godt kan lide at være med der, hvor det sker. At man for eksempel ikke er bange for at tage ansvar.«

Derudover hjælper lidt god, gammeldags selvransagelse, fortæller Anette.
»Jo bedre, man kender sig selv, jo bedre kan man komme ud over kanten og få solgt sit budskab.«

amlr@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste