Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Jobbørs lettede med flyvefærdige kandidater

400 snart forhenværende studerende deltog i den nye alumneforenings første karriere- og jobbørs i Festsalen

Tiderne er forbi hvor Københavns Universitet kunne koncentrere sig om at udklække kandidater og så ellers overlade det til den enkelte at komme på vingerne og forlade reden. I dag skal universitet også sørge for at sende ungerne ordentligt på vej i karrieren og tilmed gøre dem interesseret i at bevare deres tilknytning til universitet gennem alumneforeningen hele livet. I hvert fald hvis man skal tro prorektor Lykke Friis der åbnede den første fælles jobbørs på KU nogensinde i Festsalen den 5. november arrangeret af den nye alumneforening KUBULUS. »Vi har som universitet ikke kun ansvar for at give jer de rette kompetencer, men også for at de kommer i spil på arbejdsmarkedet. Der er mange tilfældigheder i valg af studium og karriere, men I kan også selv gøre noget for at finde ud af hvor I vil lande, og her kommer jobbørsen ind i billedet,« sagde Lykke Friis til de mange fremmødte studerende. En række private og offentlige arbejdsgivere, blandt andre Novo Nordisk, Carlsberg, Den Danske Bank, IBM, udenrigsministeriet, Folkekirkens Nødhjælp og Zentropa, var mødt op for at overtale KU´s kloge hoveder til at slå sig ned hos netop dem.

Skal være først

Jannie Ingrisch, recruitment officer hos computergiganten IBM, besvarede spørgsmål fra de kommende kandidater. De studerende spurgte om alt lige fra muligheden for at få et studiejob, skrive speciale med IBM som samarbejdspartner og uddannelseskravene til kommende ansatte. IBM er en af de virksomheder som KU-studerende gennem KUBULUS nu kan ansøge om at få en personlig mentor hos. Det er meningen at vedkommende skal fungere som den studerendes sparringspartner i forhold til valg af job, karriereforløb og opbygning af professionelt netværk. Ifølge Jannie Ingrisch forsøger IBM at komme i kontakt med de studerende længe før de står med deres eksamensbevis i hånden og skal i gang med jobsøgningen. »Vi vil gerne som virksomhed lære dem at kende på et tidligt tidspunkt i deres studieforløb så vi kan hjælpe dem på vej i deres karrierevalg. Det er godt for forretningen med forskellige input, så vi forsøger at få fat i så mange forskellige unge mennesker som muligt,« siger hun.

Hårdt arbejde nødvendigt

Kristian Snerle der skal til at skrive speciale på Jura, var blandt de studerende der besøgte IBM´s stand på jobbørsen. Han ville vide om det er muligt at skrive speciale med IBM som samarbejdspartner og forhøre sig om jobmulighederne for nyuddannede jurister. Han føler ikke at fakultetet har gjort noget for at forbedre ham på jobsøgningen, men han føler sig alligevel klædt på til kampen om de gode jobs da han har haft studierelevant arbejde i advokatfirmaer hele vejen gennem sine studier. De 400 fremmødte studerende havde udover at komme i kontakt med virksomhederne mulighed for at deltage i en række sessioner med forskellige emner så som hvordan man forøger sin markedsværdi og får succes som iværksætter, og så blev de kommende kandidater også sendt på vingerne med en løftet pegefinger fra Managing Director Annette Wad fra Aschehoug Forlag der kom med en række gode råd til karriereveje. Hun oplever stigende forventninger hos nyuddannede om efter få måneder på jobbet at stige i graderne og blive direktør eller lignende. »Det er i orden at drømme og tænke stort, men de fine titler kommer først hvis man beviser sit værd og har en høj arbejdsmoral,« lød de belærende ord.

Seneste