Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Kæmpe boligmangel blandt studerende i København

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Kæmpe boligmangel blandt studerende i København - Arne Astrup: Lægers dobbeltroller skal frem i lyset - Betalte universitetsstuderende som lektiehjælpere hitter hos forældre - Portræt: Rektor genansat trods ridser i lakken - Seks ugers selvvalgt uddannelse skader akademikeres jobchancer - Oxford University beskyldes for at favorisere hvide ansøgere.

Kæmpe boligmangel blandt studerende i København

Boligmarkedet for københavnske lejere er fuldstændig forfærdeligt, fortæller den jurastuderende Charlotte Skov i en video på bt.dk om de unge studerendes boligsituation. Bare i løbet af de sidste tre år er der kommet 29 procent flere unge studerende til København, der alle kæmper for at finde et sted at bo. De studerende kan være nødt til at købe en andelsbolig for at få tag over hovedet.

Arne Astrup: Lægers dobbeltroller skal frem i lyset

Arne Astrup, overlæge, professor og leder af Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet (KU), har solgt sine aktier i medicinalindustrien. Han mener, at tiden er moden til, at alle læger, sygeplejersker, forskere, tandlæger og andre fagfolk i det danske sundhedsvæsen skal oplyse om eventuelle interessekonflikter, og at deres oplysninger skal stå på en hjemmeside. På den måde kan borgerne selv vurdere, om de har tillid til en bestemt fagperson. Det skriver Politiken.

Betalte universitetsstuderende som lektiehjælpere hitter hos forældre

Hundredvis af universitetsstuderende tjener penge på at undervise børn og unge i folkeskole- og gymnasiealderen, skriver Jyllands-Posten. Forældrene har ikke tid til selv at hjælpe, siger landechef Rune Sørensen fra My Academy i Danmark, der sælger lektiehjælp til forældre.

Portræt: Rektor genansat trods ridser i lakken

I offentligheden forbindes KU’s rektor, Ralf Hemmingsen, nok mest med Penkowa-sagen, som bragte ham i modvind. I universitetets bestyrelse er tilliden til den erfarne læge og psykiatri-forsker imidlertid usvækket, skriver Kristeligt Dagblad i et portræt af KU’s rektor, der tiltrådte som rektor i 2005 og netop er genansat til at føre universitetets “Strategi 2016”-plan ud i livet.
Kristeligt Dagblad, 1. sektion, side 12, onsdag 27. februar 2013.

Seks ugers selvvalgt uddannelse skader akademikeres jobchancer

De højtuddannede arbejdsløse akademikere er de flittigste brugere af retten til seks ugers selvvalgt uddannelse, men det er sjældent, at de ser nogen positiv effekt af deres lærevillighed, skriver Berlingske Business. Tværtimod. En undersøgelse, som Rambøll gennemførte for Arbejdsmarkedsstyrelsen i 2011, viser, at de seks uger på skolebænken kun forlænger akademikeres vej til at få et job.

Oxford University beskyldes for at favorisere hvide ansøgere

Den britiske avis The Guardian har beskrevet, hvordan det hæderkronede britiske universitet i Oxford foretrækker ansøgere med hvid hudfarve frem for sort. Kritikken kommer efter, at The Guardian har set nærmere på ansøgerstatistikkerne til universitetet for 2011 og 2012. På trods af samme karakterniveau havde hvide ansøgere, der søgte om optagelse på Oxford Universitets medicinstudium, dobbelt så store chancer for at komme ind på universitetet som farvede og etniske ansøgere.

anfj@adm.ku.dk

Seneste