Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Kampen for en ny uddannelses-politik fortsætter (også efter 5. juni)

Debat — Vi vil have en uddannelsespolitik, der er visionær og ambitiøs – og når politikerne ikke kan levere det, må vi tage sagen i egen hånd

MED FREMDRIFTSREFORMEN, uddannelsesloftet og milliardnedskæringer på uddannelse har vi gennem de sidste ti år set, at politikerne på Christiansborg underminerer forudsætningerne for god uddannelse. Det har betydet, at vi studerende er stressede som aldrig før, universitetets demokratiske fundament smuldrer, og vores undervisere bliver fyret i hundredvis. Vi mærker reformerne på egen krop hver eneste dag, når kvaliteten i vores uddannelser forsvinder.

MILLIARDNEDSKÆRINGER og dimensioneringer har gjort, at man på humaniora lige har været igennem endnu en fyringsrunde, hvor man har taget afsked med 48 stillinger. Det har bl.a. betydet at studerende på klassisk arkæologi nu kun har én lektor tilbage. Uddannelsesloftet har gjort, at vi ser medstuderende droppe ud lige inden aflevering af bachelorprojekter, så de ikke bliver fanget i loftet over uddannelser. Fremdriftsreformen har været med til at gøre, at knap 50% af alle studerende på KU oplever fysiske stresssymptomer i hverdagen.

REALITETEN ER, at uddannelsespolitikken vi har set gennem de sidste ti år, har sat fremtiden over styr ved at kaste vores uddannelser over bord. I Danmark skal vi i fremtiden leve af vores viden. Folketingsvalget er derfor vores chance for at rette op på den synkende skude. Vi vil have en uddannelsespolitik, der er visionær og ambitiøs – og når politikerne ikke kan levere det, må vi tage sagen i egen hånd. Vi har brug for, at vi som studerende bliver sat i centrum for en uddannelsespolitik, der har Danmarks fremtid for øje snarere end kortsigtede interesser. Vi har brug for en uddannelsespolitik, der har tillid og giver plads og tid til, at vi studerende kan gøre os dygtige inden for vores felt. Vi har brug for, at fremtiden bliver taget seriøst.

Tag en snak med dine medstuderende, forældre og bedsteforældre om, hvordan det er at studere i dag og fortæl hvorfor vi har brug for en ny uddannelsespolitik
*

NÅR DU SIDDER og læser dette, kan det være, at valgkampen stadig buldrer derudad. Det kan også være, at du allerede har sat dit kryds, og valget er afgjort. Måske er der allerede dannet en ny regering. Men uanset hvornår du læser denne avis, så er det vigtigt at huske på, at kampen for en ny uddannelsespolitik ikke stopper med valgkampen. Den slutter først, når politikerne på Christiansborg vedtager politikken i Folketingssalen. Derfor er det vigtigt, at vi som studerende bliver ved med at stå sammen og insistere på, at der skal en ny uddannelsespolitik til – også efter den 5. juni.

DERFOR KOMMER VI med denne opfordring. Hvis valgkampen stadig buldrer, så tag en snak med dine medstuderende, forældre og bedsteforældre om, hvordan det er at studere i dag og fortæl hvorfor vi har brug for en ny uddannelsespolitik. Når vi ved, hvem der skal stå i spidsen for at danne en ny regering, er det vigtigt, at vi er klar på at påvirke de involverede partier, så de ikke er i tvivl om vores krav. Når der er dannet en regering, og politikerne går i gang med deres arbejde, så er det, at vi skal være oppe på dupperne og huske dem på hvad de lovede i valgkampen. For når de glemmer, så husker vi. Vi håber du vil være med til at kæmpe for en ny uddannelsespolitik – det har vi brug for!

Seneste