Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Politik
VALG 2013 - Studenterrådets spidskandidat forklarer, hvorfor hun fortjener din stemme.
Jeg elsker Københavns Universitet. Jeg tror nemlig, man kan få en af verdens bedste uddannelser her. Men jeg ser også tydelige problemer, der skal løses før vi når dertil.
Derfor har jeg de sidste par år engageret mig i Studenterrådets arbejde på KU, hvor jeg det sidste års tid har været formand. Arbejdet som formand har givet mig en stor viden om forhold på KU, gåpåmod gennem de sejre vi har fået, og en stor energi til at blive ved med at gøre noget ved de udfordringer, vi møder i vores hverdag.
1) På KU skal der være plads til både videnskab og venner
At være studerende handler om at blive klogere, helst sammen med andre studerende. Københavns universitet skal have fysisk plads til os alle, og der skal skabes et fysisk studiemiljø, der kan være rammen om en både lærerig og socialt stærk hverdag på universitetet.
2) Vi har brug for flere grupperum
Studiemiljøet skal passe til de undervisningsformer, vi har. Rigtig meget af vores undervisning er lagt an på, at vi kan forberede os sammen i mindre grupper. Det kræver selvfølgelig, at der er fysisk plads til det. Samtidig er vi mange flere studerende end tidligere. Det gør det svært at finde plads i grupperum, og endnu sværere at finde ro i de store rum og vandrehaller, hvor man førhen har kunne forberede sig.
3) Vi skal kunne have mere kontakt med vores undervisere
På nogle studier, fx på Jordbrugsøkonomi og Teologi er der en god tradition for at undervisere har en åben dør-politik. Det betyder at studerende altid er velkomne til at stikke hovedet ind og tage en faglig snak.
Andre steder deltager undervisere i forskellige arrangementer, eller måske deler de kantine med os studerende. Det er vigtigt, at vi har mulighed for at få en snak med vores undervisere uden for klasselokalet. Det kan være i form af feedback, tutorials, caseworkshops, forskningspræsentationer, åben dør-politik, eller bare en uformel snak over kaffemaskinen.
Ud over de tre punkter jeg lige har nævnt, står KU også over for en anden stor udofrdring. Nemlig SU- og gennemførselsreformen.
SU-reformen sætter Københavns universitetet under pres for at få studerende 7,6 måneder hurtigere igennem. Igennem Studenterrådets arbejde i universitetsbestyrelsen skal vi arbejde for, at det strategisk sikres, at vi bevarer mest mulig fleksibilitet i vores uddanelser på trods af de nye og stramme krav. Samtidig skal vi selv kunne vurdere de eventuelle økonomiske konsekvenser af reformen. Den her reform må ikke koste på fag-udbuddet, muligheden for at komme i praktik, udveksling eller lave et forskningsforløb.
Eller sagt med andre ord: Det må ikke gå ud over kvaliteten i vores uddannelser.
Som studenterrådskandidat repræsenterer jeg en organisation, der har rod helt ud i alle afkroge af universitetet. jeg vil derfor ikke bare sidde i bestyrelseslokalet og sige min egen mening, men jeg vil kunne dele den viden, jeg har, fra alle Studenterrådets fagråd og faglige foreninger.
Jeg har i løbet af det sidste år besøgt rigtig mange fagråd og mødt seje studerende fra mange steder på KU. Jeg vil bruge den viden, jeg har derfra, til at tage vores hverdag som studerende med helt ind i bestyrelseslokalet. Så resten af bestyrelsen kan godt forberede sig på nogle røverhistorier fra virkelighedens KU!