Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Karrierecruise i en krisetid

Udsigt til høj arbejdsløshed og et presset arbejdsmarked fik ekstra mange studerende til at møde op til Karrierebørs 2009 på Københavns Universitet

Over 450 studerende fra Københavns Universitet var mødt op til karriereinspiration, da Alumnenetværket Kubulus tirsdag den 10. november inviterede til karrierebørs i Festsalen ved Frue Plads.

Allerede ved indgangen dannede de studerende en lang kø for at booke sig til et lyntjek af cv’et hos en konsulent fra Dansk Magisterforening og Magistrenes Arbejdsløshedskasse.

Karrierebørs 2009 blev skudt i gang af juradekan Henrik Dam, der opfordrede de studerende til at være realistiske på et presset arbejdsmarked og turde gå efter et skævt virksomhedsmatch.

Udlandsophold, mentorordninger og fritidsinteresser, som eksempelvis en fodboldtrænertjans, kan også være vejen til det første job, lød det fra dekanen, der herefter erklærede karrierebørsen for åben.

I de næste timer cruisede de studerende rundt blandt repræsentanterne fra 23 fremmødte danske virksomheder og offentlige institutioner – lige fra Novo Nordisk og Berlingske Tidende til Kulturministeriet og Nationalbanken.

Job til generation Y

Jobbasaren bød også på en session med vicedirektør hos Jobindex Henrik Christensen, der gav aspiranterne gode råd med på den bumlede vej til det første job. Henrik Christensen opfordrede de studerende til at fokusere på hvad de kan tilbyde arbejdsgiverne.

Det kan ifølge Henrik Christensen være en udfordring, når man tilhører y-generationen, der er født mellem 1979 og 1994 for hvem tålmodighed ikke er en dyd.

»At søge job er først og fremmest tidskrævende, det er faktisk er fuldtidsjob,« sagde Henrik Christensen og fortalte, hvordan han selv brugte mange måneder på at finde et job.

»Det er research, research, research. Folk der spørger, hvad man bruger sin tid på, når man er jobsøgende, har som regel aldrig prøvet det selv,« sagde Henrik Christensen og stillede skarpt på tre måder at søge job på: de uopfordrede ansøgninger; netværk – online og fysisk; og så de opslåede stillinger.

»Man skal aldrig sende uopfordrede ansøgninger til HR-afdelinger,« lød rådet fra Henrik Christensen. Sådanne ansøgninger havner aldrig det rigtige sted. Igen drejer det om at researche sig frem til en person i virksomheden, som er interessant.

60 procent af alle jobs bliver aldrig annonceret, lyder det ofte. Selv om tallet måske nok er lidt lavere, slog Henrik Christensen til lyd for at man bliver aktiv på netværkssteder i cyberspace som Linkedin og Twitter og giver sig i kast med at blogge. Rekrutteringsfirmaer er begyndt at finde kvalificeret arbejdskraft via blogs, sagde Henrik Christensen

Årets karrierebørs sluttede næsten som Børsen i Wall Street med at en gæst fik lov at slå på gonggongen. Denne rolle var i år tildelt prorektor Lykke Friis, der også udtrak navnene på vinderne af de gaver, der var stillet på højkant for at lokke de studerende til.
mwo@adm.ku.dk

Seneste