Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Kinesisk kræver mange undervisningstimer

Eva Maria Hein mener ikke det er muligt at lære sproget ordentligt med fire ugentlige timer på universitetet

Eva Maria Hein skal starte på kandidatdelen af kinesisk efter sommerferien, men ellers er alt som det plejer.
To fag og i alt fire timers undervisning ugentligt kan hun se frem til præcis som de seneste to år på bachelordelen.

»Sådan har det været hele uddannelsen på nær det første år. Jeg føler ikke rigtigt, jeg går på universitetet, fordi jeg er der så sjældent. Du kan godt lære de kinesiske skrifttegn og forstå sproget, men det er svært at lære at tale kinesisk med så få timer. Jeg har selv boet i Kina i fem år, men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg ville tale det langt bedre, hvis jeg havde haft flere timer,« siger Eva Maria Hein.

Hun roser undervisningen for at være af god kvalitet, men der er bare for lidt af den.

»Du har brug for at tale med en, der kan sproget og kan rette dine fejl. Du lærer simpelthen bedre, når du laver øvelser, og en forklarer dig, hvad du gør galt,« siger hun.

Kræver jernpsyke

Ifølge Eva Maria Hein startede de oprindelig 25 på årgangen, og ti har enten gjort deres bacheloropgave færdig eller har intentioner om at gøre det inden for det næste år. Resten er gået ud. Hun er ikke et øjeblik i tvivl om, hvorfor de fleste er stoppet.

»Uddannelsen er normeret til 43 timer om ugen, så de 39 er selvstudier. Det kræver nærmest en umenneskelig selvdisciplin. Frafaldet begyndte for alvor, da timetallet faldt,« siger Eva Maria Hein.

Hun mener derfor, at universitetet burde gøre de studerende fuldstændig klart, at de søger ind på et underprioriteret fag for at undgå bristede forhåbninger og et stort frafald.

»Studievejlederne bør sige, at kinesisk er et spændende fag, men du kommer til at kæmpe dig selv gennem studiet,« siger Eva Maria Hein, der mener at det ville være optimalt at have undervisning fire dage om ugen fire timer hver dag.

Seneste