Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Politik
NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Kinesiske studerende lokkes til Danmark på falsk grundlag - Det skal blive nemmere at komme til at studere ude - KU på plads på Aalborg Universitet - Hjælp studerende med handicap.
Kinesiske unge, der kommer til Danmark for at studere, presses på pengepungen, fordi deres agentbureauer, der skaffer dem til landet, ikke fortæller, at her ikke er job at få til alle, skriver DR. Faktisk lokker de kinesiske bureauer med ‘hvad som helst’ for at tjene penge, siger professor Jørgen Delman, der er kinaforsker ved KU.
Det er vanskeligere at komme af sted for at studere i udlandet, hvis man studerer på de sundhedsvidenskabelige eller naturvidenskabelige fakulteter end på andre, siger leder af Det Internationale Kontor på KU, Trine Sand, til Information. På Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet er studienævnet nødt til at sikre sig, at kvaliteten er i orden, inden man sender de studerende til udlandet, siger studieleder og professor Jørgen Olsen. Også Jura skulle have svært ved at slippe de studerende til et udlandsstudium, men fra alle sider lover man alligevel at blive mere fleksible.
Først byggede Aalborg Universitet en afdeling i København, og nu slår KU tilbage og flytter ind på Aalborg Universitets campus. Det Informationsvidenskabelige Akademi, IVA (den tidligere biblioteksskole) ved Aalborg Universitetscenter (AAU) bliver nemlig fra nytår en del af KU som institut på Humaniora, skriver Nordjyske. Med fusionen får de studerende fra IVA i både København og Aalborg en lang række ekstra muligheder, siger dekan Ulf Hedetoft fra KU.
Uddannelsessystemet ekskluderer unge studerende med handicap ved ikke at tilbyde et fleksibelt og rummeligt studieforløb. At have et handicap er ressourcekrævende i sig selv og betyder som regel forsinkelser på et studium, eller at unge med handicap aldrig får en uddannelse, skriver Pernille Van Kleef i et debatindlæg i Information. Forsinkelserne kan betyde, at SU, handicaptillæg og specialpædagogisk støtte kan blive taget fra den handicappede, og en løsning på problemerne kan være såkaldt fleksuddannelse, der skal give handicappede mulighed for at studere på reduceret tid, lyder det videre.