Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Klap en hund før eksamen

TERAPI – Fire hunde er installeret i et såkaldt 'puppy room' på Nottingham Trent University i Midtengland for at give de studerende muligheden at kunne stresse af i perioder op til eksamen.

Forestil dig, at du krammer en hund, mærker dens pels og varme, dine nerver falder til ro, og du føler ikke længere, du hele tiden kun skal tænke på eksamen, eksamen, eksamen.

Tænk så på, at du gør det på Københavns Universitet et sted, der er særligt indrettet til formålet i et lokale, som universitetet har stillet til rådighed.

Helt utænkeligt? Nej, slet ikke, for på Nottingham Trent University i England, der ligger cirka 120 km nord for London, har alle universitetets 37.000 studerende muligheden, når det er tid til eksamen.

Erstatter studerendes egen familie og kæledyr

De studerende krammede hundene i 2014, inden forskellige eksamensperioder på universitetet, og ordningen fortsætter i år. Fire hunde er installeret i Nottingham Trent University’s såkaldte ‘puppy room’, og de skulle virke beroligende.

»Videnskaben har vist, at kontakten med dyr gør os mere glade, reducerer vores bekymringer og formindsker vores fysiske stresssymptomer,« siger Jacqueline Boyd, der arbejder som seniorforelæser i Animal Science på Nottingham Trent University.

»Der er også den mulighed, at mange studerende, der er rejst væk hjemmefra, holder op med at savne deres egne kæledyr og deres families umiddelbare støtte under en stressende eksamensperiode, fordi de nu har hundene i vores puppy room,« siger hun.

Positiv feedback

Jacqueline Boyd har selv været sammen med hundene i en times tid, og ifølge hende kom der i løbet af den time 50 studerende på besøg. Hver af dem brugte cirka et kvarters tid sammen med hundene. Hun mener, at ordningen har været en succes.

»Det er især tydeligt i den feedback, vi har fået, og den er positiv både fra de studerende og fra dem, der har stillet hundene til rådighed,« siger hun

Idéen til klappehundene kom i øvrigt fra den 19-årige arkitektstuderende Kelly Oakley, som havde set noget lignende på et universitet i Canada.

Gensidigt forhold

Studenterorganisationen på universitetet, Nottingham Trent Student’s Union, står for den daglige drift og hundenes sikkerhed og har rejst 25.000 britiske pund til ordningen, som hundene også har glæde af.

Hundene kommer nemlig fra Charity Guide Dogs, en organisation, der træner dem op til at kunne blive førerhunde for mennesker med handicap.

Hundene har ifølge Jacqueline Boyd præcis som mennesker brug for socialt samvær, og de er ikke bare legedyr. Det koster mange penge at oplære dem til deres kommende ejere, og de har behov for træning. Så på den måde er de studerende også med til at give hundene et godt liv.

anfj@adm.ku.dk

Seneste