Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Klinikhundene: »Langt sjovere end at ligge hjemme i kurven«

Mit job — Klinikhundene Sally og Fanny arbejder på kontrakt. Og de elsker deres job på Universitetshospitalet for familiedyr.

Tonen er hjertelig, og stemningen er familiær, når parret Erik Winther Olsen og Erik C Larsen – på Dyrehospitalet slet og ret kendt som ’the Eriks’ – kommer med dalmatinerne Sally og Fanny.

Sally og Fanny er på kontrakt med Dyrehospitalet som klinikhunde, og de har trukket utålmodigt i deres snore hele vejen fra Dalgas Boulevard til Dyrlægehospitalet, for de elsker at skulle på arbejde.

Alle glæder sig til sæsonen for undervisning med klinikhunde går i gang. De studerende glæder sig til at prøve deres nyvundne færdigheder på dyrene; hundene glæder sig til opmærksomheden og den gavmilde strøm af godbidder; og ejerne luner sig ved tanken om, at deres elskede venner er i kompetente hænder hele dagen.

Stålbordet kører ned, og Sally hopper samarbejdsvilligt op og stiller sig an. Hendes ro udfordres ikke af, at de studerende nærmer sig med blide stemmer og måleudstyr.

Sally er en selvbevidst bosslady, men hun har også noget at have det i: Hun har været kåret til årets dalmatinertæve tre gange. På det seneste stævne i marts tog hun tillige prisen som ’bedste veteran’.

Dalmatineren er en ekstrovert og forlystelsessyg hunderace. Sammen med labradorerne, der er kendt for at hoppe op og rulle om på ryggen, klar til undersøgelse, er dalmatinere noget nær ideelle undersøgelsesdyr for de studerende.

Københavns Universitet har for tiden 16 klinikhunde, der har bestået optagelsesprøvernes test af helbred, omgængelighed og stamina før kontraktens indgåelse.

En sweet deal

For Erik Winther Olsen og Erik C Larsen er der mange indlysende fordele ved samarbejdet med Københavns Universitet.

Parret stiller op i konkurrencer med deres hunde, der begge har fine champion-titler fra både ind- og udland. Fanny og Sally tager stævnevirvaret med ophøjet ro, og fordi de er vant til at blive håndteret af veterinærstuderende, har de ingen problemer med nærgående dommeres vurderende befamlinger.

Når hundene skal på klinik, låser Erik og Erik sig selv ind om morgenen og afleverer hundene på vej til arbejde. Når de henter dem igen ved fyraften, er Sally og Fanny helt matte og velstimulerede oven på dagens mange indtryk.

»De får oplevelser, som vi ikke kan tilbyde dem. Faktisk oplever hundene mere end vi gør: Når vi går tur i Søndermarken, er der ofte unge mennesker, der kommer hen og hilser på, fordi de kender Sally og Fanny herfra,« siger Erik Winther Olsen.

Samtidig er det et løbende sundhedstjek af hundene. Og som en ekstra bonus tilbyder Dyrehospitalet gratis foder, så længe kontrakten løber.

Dagens undersøgelse er overstået: Sally er i fin form. Hun får endnu en godbid på størrelse med en mozartkugle og stikker os sit ’dalmatinersmil’. Erik C Larsen fortæller, at selv om det for et utrænet øje kan se lidt smådrabeligt ud, når hun blotter tænderne, har hun lært sig at smile som et menneske for at signalere tilfredshed.

gbg@adm.ku.dk

Seneste