Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

»Københavns boligpolitik for unge er forfejlet«

STUDIEBOLIG - Som studerende i København er man typisk overladt til det private udlejningsmarked. Enhedslistepolitiker kalder den nuværende boligpolitik »forfejlet« og foreslår i stedet et kommunalt boligselskab.

København havde engang mange små boliger, der var til at betale for unge og studerende, men det var inden Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune i 1995 vedtog et stop for opførelse af støttede ungdomsboliger, og inden andelsboligernes pris steg 600 procent.

På den baggrund mener politiker Allan Ahmad, der sidder for Enhedslisten i Borgerrepræsenatationen i Københavns Kommune, at tiden er inde til at stifte et kommunalt boligselskab, der skal hjælpe unge og studerende med at få en bolig.

»Jeg mener, at et kommunalt boligselskab helt sikkert er svaret for at sikre de nødvendige boliger, der er til at betale for unge, men der mangler politisk vilje. Den politiske vilje rækker kun til at overlade det til markedet og opretholde status quo,« siger Allan Ahmad.

Prognoser mødt med »kreative« planer

Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune har for nylig udsendt faktaark, der forklarer kommunens nuværende politik for at hjælpe unge til at få en bolig, der er til at betale. Et af forslagene er at opføre 3.000 nye ungdomsboliger inden 2025, men Allan Ahmad er ikke tilfreds med den løsning.

»Økonomiforvaltningen er meget kreativ med deres forslag. De gør lidt hist og lidt pist, og så er der pludselig en plan for, at løsningen er at bygge 3.000 nye ungdomsboliger frem til 2025, samtidig med at prognoserne siger, at der kommer 33.000 flere unge til at bo i København i samme periode, og det kalder jeg kreativt,« siger Allan Ahmad.

Ifølge Ahmad er problemet, at kommunen kun vil gå med til at opretholde status quo, og status quo er, at 87 procent af de unge bor på det almindelige, private boligmarked, og det er der problemer med, mener han.

Unge hives rundt på det private boligmarked

»87 procent af de unge hives i dag rundt i manegen på det private boligmarked, og det betyder, at boligmarkedet bliver dyrere, og det rammer især de ressourcesvage, herunder de studerende. Der er også rigtig mange problemer med den kommunale udlejning, og kommunen har ingen indsats mod snyd på området,« siger Allan Ahmad.

Nogle af kommunens initiativer, som for eksempel huslejereduktion, er dog i orden, mener han. Allan Ahmad er selv studerende og har hele tiden boet privat til leje.

anfj@adm.ku.dk

Seneste