Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Studieliv

Kollegiegården: Et kollegium, der giver adgang til en lejlighed

Tour de chambre — På Indre Nørrebro er rolige omgivelser og en forlomme til en billig toværelseslejlighed kort tid efter indflytning.

Kollegiegården

Tagensvej 52, 2200 København N

www.kollegiegaarden.dk

Månedlig husleje: 2.430 kr.

Gennemsnitsalder: 23 år

Ansøgningsproces: Venteliste. Skriv dig op på www.s.dk.

Væggene på den lange gang på Kollegiegårdens 1. sal er dekoreret med Twisterprikker. Gule røde, grønne og blå cirkler forbinder gangens 13 døre. Går man ind på den næste gang, vil man ikke finde forskelligfarvede pletter, men derimod graffiti, som stod man på en togstation i 90’erne.

De farverige gange er et resultat af tour de chambre. Væggene bliver en my tykkere hvert år, når den store tour de chambre afholdes for hele kollegiet, og alle gange maler deres eget tema frem.

Det er en sjov tradition, synes beboerne Jonas Munch Andersen og Jonas Allaoua, som gerne så endnu flere faste traditioner på kollegiet. Kollegiegården svømmer ikke i traditioner, og det skyldes måske, at mange flytter derfra allerede efter et halvt år. Ikke i flugt, men fordi man efter et halvt år er rykket langt nok op på den interne venteliste til toværelseslejelighederne i den tilstødende længe, som man kun kan få adgang til, hvis man har boet på kollegiet først.

billede: Rasmus Buhl Kristensen / Uniavisen
billede: Rasmus Buhl Kristensen / Uniavisen
billede: Rasmus Buhl Kristensen / Uniavisen

Kollegiegården er nemlig ejet af det almene boligselskab FSB, og det samme er Kollegiegårdens lejligheder, som har plads til to personer. Jonas Munck Andersen er en af dem, der er blevet på kollegiet. Han er glad for at bo her: »Hvis jeg skulle sælge det: Roligt sted. God beliggenhed. Billig pris.«

Ejet af FSB, styret af beboerne

SERIE: TOUR DE CHAMBRE

Uniavisen besøger Københavns kollegier.

Følg med her.

Selv om kollegiet er ejet af FSB betyder det ikke, at beboerne er uden indflydelse på, hvordan de gerne vil bo sammen i hverdagen. Hvis man vil ændre, hvordan fællesspisningen kører eller vil starte en tradition, er det bare at tage det op på et køkkenmøde. Datoen er fast: Den første mandag i måneden. To gange årligt afholdes et møde for hele kollegiets 180 beboere – her er det kun en fra hvert køkken, der deltager.

På Jonas Munch Andersen og Jonas Allaouas gang er der fællesspisning en til to gange om ugen. Det er ikke sat i system, hvem der kokkererer eller på hvilken dag, men hvis man holder øje med Facebook og Snapchat, annonceres det der.

I kælderen finder man træningslokale med vægte, ribber og træningscykler. I den anden ende er der et festlokale med bar og et rum med poolbord, som kan lejes for 500 kroner, hvis man skal holde en fest.

Hvis jeg skulle sælge det: Roligt sted. God beliggenhed. Billig pris.

Jonas Munch Andersen, beboer

Kollegiets gård består af en græsplæne og et overdækket cykelskur, og på øverste etage er der en lang terrasse med gasgrill og borde. Der er sågar et lille drivhus. Indendørs på den øverste etage er indrettet rum med skriveborde til at studere ved, og kollegiet har også et musikrum i kælderen med flygel, et trommesæt, forstærkere og PA-anlæg, som man kan få fingre i for et depositum på 300 kroner.

Trods placeringen midt på Tagensvej på Nørrebro er Kollegiegården ikke noget kendt kollegium. Jonas Munch Andersen og Jonas Allaoua kendte heller ikke til kollegiet, før de fandt det ved at søge på en lang liste af kollegier. De skrev sig op til Kollegiegården og blev tilbudt et værelse efter et år.

LÆS OM FLERE KOLLEGIER: Den store kollegieguide

Seneste