Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Campus
Unibold — Kommunikation & IT vandt overbevisende i finalen mod Teologi med cifrene 6-3. Og bronzekampen fik en overraskende vinder.
Det var en knap så solrig affære fredag den 11. maj, hvor de to sidste kampe i årets universitetsfodboldturnering skulle afvikles på kunstgræsbanen ved DR Byen. Studenterhuset, som i øvrigt har sponsoreret turneringens nye pokal, havde åbnet baren for de første 50 tilskuere, der mødte op til bronzekampen mellem Retorik og Historie.
Vi kommer til at præge turneringen fremover
Cecilie Jerichow Larsen, træner for Kommunikation & IT
På trods af at sidste års mestre fra Historie førte med to mål, formåede Retorik at levere et vaskeægte comeback efter pausen og slog dermed Historie 3-2.
Men det var finalen om guldet, der var hovedattraktionen. Og det kunne mærkes, da de første 50 fremmødte var vokset til omtrent 180 mennesker lige inden startfløjt. En stor højttaler var placeret på sidelinjen for at afspille den velkendte Champions League hymne, der satte gang i indmarchen for begge finalehold, der gjorde klar til start.
Kort efter at alle havde sunget Der er et Yndigt Land, fløjtede dommeren kampen i gang. Kommunikation & IT var hurtige til at sætte sig på kampen
I løbet af de første par minutter kom Kommunikation & IT til større og større chancer. Forløsningen kom i det 3. minut hvor et indlæg fra siden finder en spiller ved bageste stolpe – 1-0 til Kommunikation & IT.
Nu gik det stærkt. I det 4. minut fortsatte Kommunikation & IT målfesten med kampens andet mål; et målmandsdrop fra Teologis målmand blev opsnappet af en fremadstormende KomIT’er foran mål – 2-0.
Men TEO ville gerne lege med. Efter blot 30 sekunder hapsede en stud.teol. bolden uden for Kommunikation & ITs felt, og med en sublim dribling der satte 2-3 mand af, placerede han elegant skuddet ved indersiden af målet 2-1.
Dette års turnering har båret præg af mange sportslige overraskelser. Det har bare været fedt
Arrangør Pelle Andersen Nexø
Og de var ikke færdige. Ved det 16. minut viste Teologi klasse i Kommunikation & ITs felt; gode spilkombinationer fra højre mod venstre splittede Kommunikation & ITs forsvar ad, og en TEO-spiller udlignede – 2-2.
Tempoet steg i kampen, og dominansen rykkede fra den ene banehalvdel til den anden. Man mærkede især intensiteten efter det 17. minut, hvor to spillere havnede i et sammenstød, som udviklede sig til en intens stirrekonkurrence, pande mod pande. Dommeren måtte herefter kort gøre opmærksom på sin autoritet for at skille dem ad.
Da anden halvleg blev skudt i gang, gik der ikke mindre end 1 minut, før Kommunikation & IT sparkede et velkvalificeret skud mod Teologis mål, men målmanden reddede bolden i en tv-redning. Minuttet efter var Kommunikation & IT på spil igen: Et indlæg endte med klumpspil foran Teologis mål, hvor en KomIT’er fandt den direkte vej til netmasken – 3-2.
Teologi var ikke til sinds at give op, og i det 7. minut af anden halvleg scorede de på et langskud uden for Kommunikation & ITs felt. Et comeback var i sigte – 3-3.
Der skulle nu gå lidt tid, før næste scoring faldt. I det 13. minut blev et indlæg fra Kommunikation & IT smidt direkte på en Teologisk spiller, som uheldigt dirigerede bolden i eget net – 4-3.
Kommunikation & IT satte herefter turboen på, og i det 18. minut havnede en Kommunikation & IT-clearing foran Teologis mål, hvor den blev banket ind af en KomIT’er – 5-3.
Selv om kampen var tæt på sin afslutning, var Kommunikation & IT endnu ikke færdige med Teologi. Bolden blev opsnappet i midten af banen af en spiller fra Kommunikation & IT, som direkte løb mod mål, afdriblede målmanden og lukkede kampen med det endegyldige resultat: 6-3.
Efter kampen fik vi en kort kommentar fra Cecilie Jerichow Larsen, træner for Kommunikation & IT, og spurgte til hendes udlægning af opgøret:
»Da vi startede ud, var vi ret fortrøstningsfulde. Men da kampen skred frem, blev det mere og mere nervepirrende. Men i de sidste par minutter røg man tilbage til det der med, at den er hjemme.«
Hvorfor dominerede i så meget til sidst?
»Vi får snakket lidt i halvlegen, og får implementeret noget gejst i vores spil, for det manglede vi. Vi kom ind til kampen med indstillingen om, at vi ville vinde. Halvlegen var god til få os til at falde lidt ned igen. Det er ærgerligt at vi ikke får den lukket fra start, men det endte jo godt,« siger hun smilende.
De fleste på holdet er debutanter. Er det her en ny æra for Kommunikation & IT?
»Ja, det er det. Vi kommer til at præge turneringen fremover,« slutter hun selvsikkert.
Jakob Funch Engelstad, anfører for Teologi og topscorer i turneringen, kunne, til trods for to tabte finaler i træk, finde optimismen:
»Så vidt jeg ved, er vi det hold, som har vundet sølv flest gange i turneringen. Så det er vi selvfølgelig rigtig stolte af. Det er nyt, at vi er begyndt at nå så langt i turneringen, så vi er glade og stolte. Lige nu ærgrer vi os, men jeg er sikker på, at vi vågner op glade og tilfredse i morgen,« svarer han smilende.
Kampen så ellers tæt ud i starten. Hvad gik der galt?
»Begge hold er gode. Jeg tror, at det handlede lidt om marginaler. Vi er med til 3-3, og så får de det selvmål, vi lavede Der knækker kampen lidt for os. For mig at se kunne vi lige så godt have scoret til 3-4, og så havde det været noget andet. Men de scorer, og det er en finale værdig, så det er fedt.«
Du bliver selv kåret som turnerings topscorer med 19 mål. Hvad har du at sige om det?
»Ja, hvad er det, man plejer at sige til det? At det er et godt hold, man spiller med? Eller noget i den stil der? Ej, jeg tager den med holdet. At det er et godt hold, der står bag en og sådan noget der,« svarer han grinende.
De to arrangører og universitetsfodboldeksperter Pelle Andersen Nexø og Kristian Sørensen kalder turneringen for en succes. Ifølge Pelle har en ny struktur gjort turneringen mere overskuelig:
»Jeg synes, at der har været mange gode tiltag. Der har så været nogle tiltag, som har fået lidt kritik. Gruppestrukturen vil jeg gerne fremhæve. Det, at der kun har været 4 grupper under gruppespillet, har gjort, at holdene ikke skal holde styr på for meget. Det har fungeret godt.«
Der har været delte meninger om den nye finalestruktur, men det tager Pelle med et gran salt:
»Finalestrukturen med ude- og hjemmebane blev ikke taget så godt imod, men jeg synes, at det er godt med nogle flere kampe. Det gav også holdene muligheden for at stille med stærkeste opstilling, hvis folk ikke kunne spille ved første opgør. Dette års turnering har båret præg af mange sportslige overraskelser. Det har bare været fedt,« siger han.
Ifølge Kristian kan interessen for turneringen mærkes. Og turneringen vil blive større, så der bliver brug for flere frivillige kræfter:
»Vi regner med at der kommer flere hold med. Vi har allerede fået henvendelser fra forskellige fakulteter, som gerne vil stille hold til næste år. Jeg håber også, at der er lidt flere som melder sig til komiteen for turneringen, for vi kan altid bruge de frivillige kræfter. Den her turnering er så vigtig for studiemiljøet. Det kan man se alene på fremmødet,« siger han.
Især miljøet omkring turneringens hold møder stor ros fra Kristian. Facebook øger tydeligvis opmærksomheden på unibolden:
Tilskuerfremmødet til de forskellige kampe er fortsat i en opadgående kurve
Arrangør Kristian Sørensen
»Generelt så fanbaserne godt ud hos de respektive hold – aktiviteten på deres Facebooksider har været rigtig god. Tilskuerfremmødet til de forskellige kampe er fortsat i en opadgående kurve. Med Studenterhuset som sponser står vi med et meget stærkt kort i hånden, så det ser godt ud for turneringens fremtid,« slutter Kristian.