Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Politik
NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Kritikere: Regeringen svigter nyuddannede ledige - LO: Hver anden akademiker bør hæve efterlønspengene - Gældskrisen bringer teknokraterne til magten - Ekspert: Studenterombud bliver ikke en reel klageinstans.
Ledigheden blandt nyuddannede har aldrig været så høj, alligevel vil regeringen skære i indsatsen for ledige nyuddannede i jobrotation, skriver Information. En hel generation af unge risikerer at blive tabt på gulvet, vurderer en arbejdsmarkedsforsker og en fagforening.
Før weekenden skrev Politiken, at lønmodtagerorganisationen LO har regnet sig frem til, at ni ud af 10 har fordel af at blive i efterlønsordningen og lade være med at hæve pengene, men det gælder ikke folk med en lang uddannelse.
Peter Nedergaard, professor ved Center for Europæisk Politik ved Københavns Universitet, siger til Kristeligt Dagblad, at den økonomiske krise i Italien og Grækenland og i det øvrige Europa ikke er til politikere med flamboyante personligheder. Man går nu i stedet bevidst efter de stille, saglige eksperttyper, fordi man har en forestilling om, at eksperterne er mere troværdige end traditionelle politikere.
På Københavns Universitet må den kommende studenterombudsmand ikke kalde sig ombudsmand, og han får heller ikke meget at skulle have sagt over for universitetets ledelse og forvaltning. En ekspert i forvaltningsret vurderer, at studenterombuddet får karakter af tillidsrepræsentant for de studerende snarere end en egentlig klageinstans.
Information, side 12, mandag 14. november 2011.