Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Politik
NYHEDSOVERBLIK MANDAG - KU-forsker: SU-reformen får næppe betydning for gennemførselstiden- Hans Bonde: Fra feminisme til favorisme - Hans Bonde: Konfliktsky universitetsblad på AU - Seks millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til kunstforskning - Bente Klarlund: Kvinder kan også være psykopater.
SU-reformen vil næppe have stor betydning for gennemførelseshastigheden på de videregående uddannelser, men den vil måske have en ganske lille social slagside, skriver Jens Peter Thomsen, uddannelsessociolog ved Københavns Universitet (KU), i Information. Han skriver videre, at vi har meget få danske undersøgelser om effekten af en mindre SU at støtte os op ad, og de internationale undersøgelser på området kan være svære at bruge som et sammenligningsgrundlag for den danske SU.
Information, 1. sektion, side 13, mandag 22. april 2013.
Via favoriseringer af kvinder skal der nu skabes ‘kønsbalance’ inden for politik, arbejdsliv, kulturliv, universiteter og elitesport. Dermed diskriminerer vi alle andre grupper, og gør kvinderne en bjørnetjeneste, da de ikke har tilkæmpet sig deres positioner, men har fået dem tildelt, skriver Hans Bonde, professor ved KU, i Information.
På Aarhus universitet (AU) er det ny blad Omnibus ikke sin journalistiske opgaven voksen. Det mener Hans Bonde, professor ved KU, efter at Omnibus ikke ville optage hans indlæg, der handler om, at AU favoriserer kvinder. Indlægget er et uddrag af Hans Bondes bog »Fordi du fortjener det «.
Jyllands-Posten, 1. sektion, side 25, lørdag 20. april 2013.
Novo Nordisk Fonden uddeler i dag seks millioner kroner ti fem unge forskere, der skal forske i performancekunst, punk-kunstnergrupper samt kunst og biovidenskab, skriver fonden i en pressemeddelelse. De unge forskere, der har modtaget støtten, søger blandt andet at finde ud af, hvilke problematikker der er forbundet med genopførelse af installationer og performancekunst fra det 20. århundrede, og hvad det betyder for historieopfattelsen, at et kunstværk genopføres i en ny tid.
Bente Karlund, professor ved KU, skriver i et brevkassesvar i Politiken, at man skønner, at 2-4 procent af Danmarks befolkning kan betegnes som psykopater med 3-5 gange så mange mænd som kvinder. I svaret skriver hun videre, at hun alligevel, i en klumme i Politiken den 13. april 2013, valgte at beskrive psykopaten som hankøn, men at hun nok burde have valgt den lidt tungere form, ‘han/hun’.
anfj@adm.ku.dk