Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Udland
KU-ATLETER – Fire studerende fra Københavns Universitet er i øjeblikket til OL. De får støtte fra universitetet og Team Danmark, så de kan kombinere studierne med tilværelsen som elitesportsudøver.
De ansatte og studerende på Københavns Universitet (KU) burde heppe lidt ekstra på fire af de danske atleter, som i øjeblikket er til OL i Rio.
De fire: roerne Anne Dsane Andersen, der læser folkesundhedsvidenskab, Lærke Berg Rasmussen fra Statskundskab og Mads Reinholdt Rasmussen, Medicin, samt cykelrytteren Annika Langvad fra Odontologi studerer nemlig alle på KU.
Ifølge Pernille Kindtler, områdeleder for Vejledning & Optagelse, vil KU gerne optage endnu flere eliteatleter.
KU har derfor netop lanceret en ny hjemmeside rettet mod elitesportsudøvere. Den fortæller blandt andet om mulighederne for at søge ind på kvote 2 ved at fremhæve erfaringer og kompetencer fra ens sportskarriere.
Siden informerer også om mulighederne for at kombinere elitesport med et krævende universitetsstudie.
»Alt tyder på, at elitesportsudøvere er gode studerende, fordi de er meget målrettede og strukturerede. De er ambitiøse både med deres studium og deres idræt, men de har brug for at få lov til at gøre tingene lidt anderledes og i deres eget tempo, fordi de for eksempel kan være bortrejst til stævner, når der er eksamen,« siger Pernille Kindtler.
KU har produceret to film med henholdsvis roeren Anne Dsane Andersen, der er med i Rio og stangspringeren Rasmus Wejnold Jørgensen, der desværre ikke blev udtaget til legene.
I filmene giver de blandt andet gode råd til, hvordan man kombinerer elitesport og et studie.
Anne Dsane Andersen roser blandt andet KU for at give hende mulighed for at følge med i sit studie, selvom hun ikke altid kan være til stede, og studievejledningen for at tage det alvorligt, at hun har særlige behov.
Også Team Danmark ser gerne, at flere atleter tager en uddannelse, så det sikres, at de får en erhvervskarriere, når de trækker sig tilbage fra deres sport.
»Erfaringerne viser, at atleter trives og præsterer bedre, når de ikke fokuserer 100 procent på deres idræt. De bliver mindre sårbare, når deres identitet også er bundet på noget andet, så et studie er en rigtig god ide,« siger Magnus Wonsyld, der er konsulent i Team Danmark.
Team Danmark kan blandt andet hjælpe med at betale for ekstra undervisning eller med at skaffe en såkaldt study buddy, en medstuderende, der hjælper med at tage noter og lignende, når atleten er væk.
clba@adm.ku.dk