Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Uddannelse
HJEM - I eftermiddag flytter en flok KU-studerende i teltkollegium på Rådhuspladsen. De vil markere, at der ikke er studievenlige boliger nok i Danmarks største studieby.
Det kan være en bekostelig affære, hvis man vil have tag over hovedet i hovedstaden. Det sætter KU-studerende i dag fokus på ved at slå lejr foran kommunalpolitikernes højborg i København.
De studerende vil råbe politikerne op og kræver en boliggaranti for studerende.
»Manglen på studieboliger til studerende i København går ud over vores studieliv. Vi håber derfor, at Borgerrepræsentationen vil støtte forslaget om en boliggaranti for studerende,« siger Ane Stær Nissen, sociologistuderende ved Københavns Universitet og kampagneleder for dagens event, som er en del af Studenterrådet ved KU’s kampagne, Studieby KBH.
LÆS: Studievenligt storbyliv, tak!
Men det hele skal ikke gå op i flash mob’s og konfetti. Derfor har Studenterrådet ved KU gennem Danske Studerendes Fællesråd sendt anmodninger om støtte til boliggarantien til alle kommunalpolitikere i Københavns Kommune.
På Facebook opdateres løbende, hvilke politikere der har sagt ja til at arbejde for en boliggaranti i København, såvel som i resten af landet.
Indtil videre har Enhedslisten og Dansk Folkeparti meldt sig på banen.
Følg med i hvilke politikere, der støtter op om en boliggaranti på Facebook
»Det er vigtig, at få politikerne til at forstå, at der skal gøres noget nu. Allerede ved studiestarten sidste år var der to-tre måneders venteliste på en kollegie- og ungdomsbolig i Københavns Kommune. Og vi forventer et rekordstort optag til sommer,« siger Bjarke Lindemann Jepsen, næstformand for Studenterrådet ved KU.
Han minder om, at man regner med, at der i løbet af de næste ti år vil komme 30.000 flere studerende til København.
Bjarke Lindemann Jepsen mener, at politikerne burde skæve til Aarhus og Aalborg, hvor kommunerne er i dialog med de studerende – i Aalborg bygger man allerede. Mens Københavns Kommune ikke har taget initiativer på området de sidste 15 år.
»Det er med til at give de studerende en god studiestart, at de har et sted at bo. Man skal i forvejen forholde sig til en ny by, et nyt studie og måske er man lige flyttet hjemmefra. Så duer da altså ikke, at man er tvunget til at sove på sofaer rundt omkring de første tre måneder.«
Eventen løber af stablen i dag, torsdag den 31. marts fra klokken 14.30-17.30. Alle er velkomne til at deltage.
khkr@adm.ku.dk
Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.