Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Langtidsledige unge akademikere fås nu med 20 procent rabat

NYHEDSOVERBLIK - Langtidsledige unge akademikere fås nu med 20 procent rabat - Erhvervsliv og forskere efterlyser forskningsmilliarder - Danmark ved at blive magnet for højtuddannet udenlandsk arbejdskraft - Forskere tager æren for andres arbejde.

Langtidsledige unge akademikere fås nu med 20 procent rabat

Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation (AC) har indgået forlig om, at staten fra 1. april kan ansætte langtidsledige for 80 procent af startlønnen. Aftalen sikrer unge ledige akademikere til spotpriser og kun på prøve, og de må så kigge misundeligt på deres ældre kollegers lønseddel, skriver Avisen.dk.

Erhvervsliv og forskere efterlyser forskningsmilliarder

Dansk Industri (DI) går hånd i hånd med Danske Universiteter og Akademikernes Centralorganisation (AC) til regeringen med en opfordring om, at Danmark bruger flere penge på forskning og udvikling. Det skriver Berlingske. De tre organisationer mener, at det er nødvendigt at hæve udgifterne til forskning inden for de næste syv år fra nuværende 1,0 til 1,5 procent af BNP.

Danmark ved at blive magnet for højtuddannet udenlandsk arbejdskraft

I årene fra 2006-2010 kom der fem gange så mange højtuddannede til Danmark fra tredjelande uden for EU som i perioden fra 1991-1995. Udviklingen får nu Udlændingestyrelsen til at tale om en ny migrationsvirkelighed, skriver Politiken.

Forskere tager æren for andres arbejde

Videnskabsfolk står ofte som medforfattere til artikler, de reelt ikke har bidraget til, og det får forfatter Claes Lautrup,som sidste år udgav bogen »Inden for murene – uden for rammerne« til at advare mod en usund udvikling, skriver Berlingske.

anfj@adm.ku.dk

Seneste