Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Millioner til trådløst net

Den strategiske pulje til forbedring af studiemiljøet er nu blevet fordelt. De 12,5 millioner kroner går blandt andet til trådløst internet og pilatesbolde

De studerende på landets største universitet kan se frem til at få bedre rammer for deres studier det kommende år. Københavns Universitets Uddannelsesstrategiske Råd (KUUR), hvor fire ud af 14 medlemmer er studerende, har netop fordelt puljen til forbedring af studiemiljøet. Efter sidste år at have satset massivt på at skaffe flere selvstudiepladser, er der denne gang fokus på at give de studerende bedre adgang til gratis trådløst internet.

»Det vil altid være muligt for en studerende inden for kort afstand at komme på trådløst net. Politikken er at hver gang vi opretter en ny selvstudieplads, skal der også være trådløs netadgang,« siger Jan Friis Jensen, sekretariatsmedarbejder i Campus Plan & Byg. Han tilføjer at der dog i stor stil fortsat mangler forbindelse i auditorier og udendørs på campusområderne. KUUR´s studiemiljøpulje der kan søges af fakulteterne, er på lidt over syv millioner kroner, men da fakulteterne selv har bidraget med fem millioner kroner, bliver den samlede studiemiljøinvestering altså på lidt over 12 millioner.

Brug for flere penge

Ifølge Jan Friis Jensen er der udover trådløst net givet penge til en lang række forbedringer af det fysiske miljø lige fra potteplanter, møblering af cafeer, bordfodboldspil og sågar 35.000 kroner pilatesbolde. De cirka 500 bolde skal nu fordeles på institutbiblioteker og gruppearbejdsrum for at forebygge rygskader og imødekomme de studerendes ønske om mulighed for bevægelse i hverdagen.

Ud over den store pulje har KUUR også fordelt en mindre på en halv million som Studenterrådet har presset igennem for at give de studerende mulighed for aktivt at søge til forbedringer af forholdene på deres studier. Rektoratet har modtaget i alt 61 ansøgninger der samlet ville koste 2,4 millioner kroner at realisere. Lasse Petersen, repræsentant fra Studenterrådet i Arbejdsgruppe for Studiemiljøindsats, mener at det viser at de studerende interesserer sig for deres studiemiljø. De studerende vil derfor have afsat flere penge som de kan søge. »Det er et skridt på vejen, men det vil være naivt at tro at det løser alle problemerne. Tingene falder fra hinanden mange steder, og trådløst net hjælper jo ikke det store hvis der mangler stikkontakter,« siger han.

Usikker fremtid

Ifølge Jan Friis Jensen er det på nuværende tidspunkt usikkert om den strategiske pulje til forbedring af studiemiljøet der har kørt to år, også får lov til at fortsætte i 2009, men prorektor Lykke Friis har gjort studiemiljøet til en mærkesag.

»Det er klart at det som satsningsområde ikke vil køre videre for evigt, men puljen har skabt fokus på studiemiljøet ude på fakulteterne. Det vil være op til dem at videreføre arbejdet,« siger Jan Friis Jensen. Han peger på at der som noget nyt fremover skal laves en såkaldt studiemiljøscreening ved alle nybyggerier og ombygninger på KU for at sikre at studiemiljøet bliver tænkt ind. Lasse Petersen frygter at studiemiljøet igen bliver glemt når det på ny bliver op til fakulteterne at forbedre forholdene fordi økonomien mange steder er presset.

clba@adm.ku.dk

Seneste