Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Udland
Den globale motorvej ligger åben når universitetsstudierne er overstået, og karrieren venter forude. Det var budskabet da Alumneforeningen Kubulus afholdt international karrierebørs
Drømmen om en karriere i det store udland lever i bedste velgående blandt de studerende på Københavns Universitet. I hvert fald hvis man skal dømme efter de godt 600 rejselystne ansigter der den 21. april mødte op til international karrierebørs i Hovedbygningen på Frue Plads.
Arrangementet var en del af Alumneforeningen Kubulus’ to årlige karrierebørser hvor de studerende får mulighed for at møde kommende arbejdsgivere – og omvendt. Ved den sidste karrierebørs var temaet fremtidens grønne jobmarked, men denne gang var fokus altså rettet mod virksomheder og jobs enten i udlandet eller med udlandet som arbejdsområde.
Karriere-dating
Omdrejningspunktet for arrangementet var Festsalen hvor HR- og rekrutteringsfolk fra 17 virksomheder, organisationer og ministerier havde slået deres stande op, nogle mere kreative end andre. Vestas havde for eksempel opført en mini-vindmølle ved deres stand, Mærsk bød på lyseblå bolsjer i en kæmpe og lige så lyseblå skål, og i det fjerneste hjørne havde Røde Kors i dagens anledning opført et lille rekrutterings-hus i pap.
Foran de mange stande stod studerende og nyuddannede kandidater så i kø med deres cv i hånden og drømme i øjnene for at få en snak om mulighederne for et job i denne og hine virksomhed eller organisation.
»Det er en slags karriere-dating hvor man kan gå rundt og høre om de forskellige virksomheder,« forklarede en af arrangørerne Tania Schwartz fra Kubulus.
»Formålet med vores karrierebørser er at det med karrieren skal på de studerendes dagsorden på et tidligere tidspunkt. Studerende skal overveje hvilken karrierevej de ønsker at gå«.
Den ide så ud til at vinde genhør hos de studerende, og arrangørerne kunne da også konstatere et rekordstort antal forhåndstilmeldinger til karrierebørsen. Udover at gå på opdagelse i Festsalen kunne de mange besøgende desuden få tjekket deres cv, blive vejledt i de særlige forhold der gælder for arbejde i udlandet, samt høre foredrag om mulighederne for job i blandt andet Kina. Flere af foredragene var så populære at folk måtte stå på venteliste i håb om at komme med.
Udlandet kalder
En af dem der var taget på virksomheds-date var Cecilia Lutsch, som Universitetsavisen fangede netop som hun havde afleveret sit cv til en repræsentant for oliegiganten DONG. Hun var bestemt ikke i tvivl om at hendes fremtid ligger i udlandet.
»Er der nogen grund til ikke at tage ud og opleve fremmede kulturer og mennesker?« lød det fra den nyuddannede kandidat i kultur og kommunikation. Og med en amerikansk mand og netop hjemvendt fra Thailand kunne det altså være DONG der bliver Cecilias adgangsbillet til et job ude i verden. De har i hvert fald lovet at ringe tilbage.
Samme rejselyst udstrålede Alisia Heric og Natalie Lundquist der ligeledes var taget på karrierebørs for at få inspiration til en fremtidig international karriere:
»Chancen for at vi kommer til udlandet er stor. Det er noget vi helt sikkert regner med,« var budskabet fra de to veninder fra henholdsvis Økonomi og Jura.
International i Danmark
Udover de mange rejselystne danske studerende og kandidater, havde karrierebørsen også tiltrukket et stort antal udenlandske KU-studerende med planer om et job eller en karriere i Danmark efter endte studier.
En sådan karriere kunne for eksempel begynde i Microsoft Danmark som Universitetsavisen mødte ved deres stand. Her stod PR/Brand Manager Linda Wendelbo klar til at fortælle om mulighederne for en international karriere – her i Danmark.
»En tredjedel af alle vores medarbejdere i Danmark er udlændinge. Hos os er der mulighed for at komme ind i en international virksomhed der er gearet til at mange forskellige nationaliteter,« forklarede Linda Wendelbo. Hun så det desuden som en vigtig opgave for virksomhederne at komme i kontakt med de studerende, og hun var positivt overrasket over det gåpåmod hun oplevede:
»Vi har oplevet at de studerende er meget opsøgende. Også selv om de måske ikke har en faglig baggrund, som vi normalt ansætter,« lød det fra Linda Wendelbo.
Samme vurdering kom fra TrygVestas rekrutteringschef, Michael Meyer, der ligeledes havde slået en stand op i Festsalen.
»Vi er her først og fremmest for at komme i kontakt med de studerende. Og jeg må sige at vi oplever en meget stor interesse fra de studerendes side for at komme ud i verden«.
mahp@adm.ku.dk