Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Næsten 50.000 kvote 2 ansøgere i 2014

KVOTE 2 - Mindst 49.300 håbefulde ansøgere havde søgt optagelse gennem kvote 2, da fristen udløb den. 15. marts. Det er cirka 200 ansøgere flere end sidste år. Uddannelsesministeren ser gerne, at uddannelsesstederne bruger kvote 2 til at finde de mest motiverede ansøgere.

»En enestående mulighed for at sikre et godt match mellem studerende og de enkelte uddannelser.«

Sådan beskriver uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen kvote 2-systemet, som næsten 50.000 ansøgere i år har søgt optagelse igennem, viser tal fra Uddannelsesministeriet.

»Jeg synes, uddannelsesinstitutionerne mere aktivt skal bruge muligheden for at vælge præcis de studerende, der har netop det særlige engagement og den dybe interesse, der er brug for. Jeg opfordrer derfor uddannelserne til at bruge flere samtaler, motiverede ansøgninger eller prøver i stedet for kun at se på ansøgernes eksamensgennemsnit,« siger Sofie Carsten Nielsen i en pressemeddelelse.

Antallet af kvote 2-ansøgere til de danske videregående uddannelser bygger på de digitale ansøgninger via optagelse.dk, og forventes derfor at stige en smule mere, når det samlede tal for ansøgere uden NemId og ansøgere der har fået digital dispensation, tages med.

Sidste år søgte 50.084 personer optagelse gennem kvote 2, og det samlede ansøgningstal fra både kvote 1 og 2 var 88.040.

I alt blev 64.746 personer optaget på en videregående uddannelse i 2013.

Ministeren: Søg geografisk bredt og fagligt beslægtet

Sofie Carsten Nielsen opfordrer desuden de kommende studerende til at overveje uddannelsesvalget helt frem mod fristen for at søge gennem kvote 1 den 5. juli 2014 – og gå efter de byer og studier, hvor chancen for at komme ind er størst:

»Hvis man er meget kræsen, gør man sine chancer små. Så jeg vil opfordre til, at man også kigger i andre byer og på uddannelser, der er beslægtede med drømmestudiet. Drømmer man om at blive jurist, er det meget lettere at komme ind i nogle byer end andre. Og er man interesseret i at blive jordemoder, er der meget, der taler for, at man også ville kunne forfølge sin drøm på sygeplejerskeuddannelsen,« siger Sofie Carsten Nielsen i en pressemeddelelse.

Bjarke.w.pedersen@adm.ku.dk

Seneste