Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Nedlæg universitetsparken

Opbyg et studentermiljø med liv efter normal lukketid, lød de studerendes budskab fra fremtidsseminar om den kommende Nørre Campus

Der var højt til loftet og masser af visioner og konstruktive ideer da 24 studerende gav deres bud på hvordan det kommende Nørre Campusområde skal se ud når det efter planen skal stå færdig i 2013.

Det såkaldte fremtidsværksted for Nørre Campus fandt sted den 22. februar på GeoCenteret, Øster Voldgade 10, og nøgleordet for seancen var ’Et godt studiemiljø’ – både hvad angår de fysiske rammer for den kommende campus, det faglige studieindhold på stedet samt det sociale liv uden for auditorierne og laboratorierne når der ikke undervises eller forskes. Og der var behov for at tænke i nye og utraditionelle baner hvilket de 24 studerende fik rig mulighed for på fremtidsværkstedet, arrangeret af Nicoline Kieler og Else Østergaard fra Campus Programgruppen i samarbejde mellem Natrådet, Sundrådet og De Studerendes Råd på Det Farmaceutiske Fakultet.

Ikke en by i byen
Hvis de studerende har magt som de har agt, så skal Nørre Campus være en velfungerende og fleksibel studenter- og forskerby hvor studier, forskning, arbejde og fritid smelter sammen i en hverdag med campusåbent fra otte morgen til sen midnat – alt efter behov.

Udadtil skal Nørre Campus ikke være lukket land for omverdenen. Campusen skal bl.a. have sit eget ’minieksperimentarium’ som udstillingsvindue. Både over for omverdenen og indbyrdes mellem Nørre Campus’ forskellige studerende og ansatte, så alle fornemmer hvad der sker på stedet.

Og i takt med at dagen skred frem, blev der tilsvarende højt til loftet hvad angår ønskerne for den fysiske indretning af Nørre Campus, men det var også meningen med denne brainstorm.

Et moderne kollegium, fitness-center, andre sportsfaciliteter, messecenter, et supermarked, børnehave med bedstemor-ordning, virksomheder med studenterarbejdspladser, cafeer, udendørsbiograf, bilparkering under jorden, overdækkede områder til bl.a. cykler og rygere, var nogle af de mange forslag der var fremme. Oveni var der ønsker om velfungerende og tværfaglige it-systemer, online studenteravis og en campus-hjemmeside a la ’Alt om København’.

Store tanker
Der er ikke mange år til den skelsættende dato i 2013 hvor Nørre Campus skal rejse sig som en fugl Phønix fra Universitetsparkens aske og støv. Og det er mere end nødvendigt at der sker noget radikalt i den forbindelse, mener de studerende.

Nedlæg Universitetsparken og de omkringliggende veje og skab i stedet sammenhæng mellem de forskellige institutter og fakulteter i området bundet sammen af grønne områder og de føromtalte faciliteter. Med andre ord en fornuftig trafikplan som gør noget ved den nuværende opsplitning af uddannelsesstederne og de problematiske trafikårer der skærer gennem området og ødelægger sammenhængen.

Store ord og mange ønsker, men ikke større end at Henrik Busch, prodekan for Uddannelse på det Naturvidenskabelige Fakultet; Sven Frøkjær, dekan for Det Farmaceutiske Fakultet og Hans Halvorsen, Programchef for Campusplanen, kunne supplere med udviklingstanker for hele området. Tanker der både inkluderede Nørre Campus som en integreret del af Fælledparken og Parken med bl.a. idrætsstævner og en metrostation i umiddelbar nærhed.

Der blev tænkt store tanker den dag. Eller som en studerende udtrykte det: »Jeg har ikke tænkt så meget på campus-tanken før,« hvilket fik Else Østergaard fra Campus Programgruppen til at svare: »Ja – men gå nu ud og fortæl om den.«

Seneste