Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Politik
NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Nu spidser SU-forhandlingerne for alvor til - Akademikerne sætter sig på a-kasserne - Rektor udsætter valg til institutråd - Harvard-ros til Højteknologifonden - Studerende bortvist livsvarigt fra Aarhus Universitet - Nu er tuberkulose praktisk talt uhelbredelig.
Så er det alvor: I dag mandag indleder uddannelsesminister Morten Østergaard (R) forhandlingerne om en SU-reform. Han er fortrøstningsfuld, og tror på, at regeringen får sin reform igennem. Han håber, de øvrige partier er lige så konstruktive, som da de forlod hinanden efter det første sættemøde, siger han til Jyllands-Posten.
De højtuddannedes a-kasser har festdage, mens medlemmerne fra de lavtuddannedes a-kasser – som for eksempel 3F’s – forsvinder. Akademikerne står for den største tilgang til a-kasser. A-kasserne under Akademikernes Centralorganisation (AC) har haft en medlemsfremgang på seks procent, hvoraf halvdelen er studerende, skriver Avisen.dk
KU’s it-systemer driller, og rektor Ralf Hemmingsen har af den grund valgt at udsætte valget til institutråd, skriver KU’s intranet (kræver login). Valget skulle ellers have været afholdt 11.-15. marts 2013.
KU er den næststørste leverandør til projekter, der modtager støtte fra Højteknologifonden – kun overgået af DTU. Og Højteknologifondens støttede projekter er en god klub at være med i, hvis man skal tro forskere fra Harvard Business School, der har analyseret Højteknologifondens arbejde. Sammenligner man af fonden støttede virksomheder med andre virksomheder af samme størrelse, ser man Ifølge Harvard-analysen, at de fondstøttede projekter er mere økonomisk stabile og producerer flere og oftere citerede videnskabelige artikler, skriver Ingeniøren.
Efter at en 22-årig studerende har indrømmet, at det var ham, der indtelefonerede en bombetrussel mod Aarhus Universitet i december 2012, er han nu blevet permanent bortvist fra universitetet, skriver Jyllands-Posten.
Ny forskning viser, at tuberkulose nu findes i Sydafrika i en form, der er totalresistent over for alle antibiotika. Jens Lundgren, ekspert i virussygdomme ved Institut for International Sundhed, Immunologi og Mikrobiologi ved KU, siger til Videnskab.dk, at der alligevel er håb forude. Der er ny medicin på vej, det første godkendte lægemiddel i 40 år; og så er hurtigere diagnosticering af de resistente tuberkulosebakterier samt udvikling af en vaccine imod tuberkulose vejen frem, mener han.
anfj@adm.ku.dk