Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Kultur
Kultur — KIG OG HYG, en ny filmklub i Studenterhuset, vil favne studerende fra forskellige fag med underholdning og debat. Sci-fi-filmen ’Westworld’, forløberen for HBO-serien, skyder filmklubben i gang onsdag den 23. maj.
Københavns studerende er ikke samlet i en enkelt enklave. De er spredt ud over byen, fra Amager til Frederiksberg, og de færdes oftest blandt mennesker, der ligner dem selv.
Netop den betragtning er grundlaget for en ny filmklub på Studenterhuset. Filmklubben, der har fået navnet KIG OG HYG, har den erklærede målsætning at styrke fællesskabet blandt Københavns studerende og knytte bånd mellem økonomer og teologer, kommunikatører og fysikere.
Kig OG HYG
Den nye filmklub Kig & Hyg slår dørene op onsdag den 23. maj kl. 19.00, hvor AI-westernfilmen ‘Westworld’ vises på Studenterhuset. En endnu unavngiven foredragsholder vil introducere filmen, og bagefter vil de fremmødte – på tværs af fag – selv diskutere brugen af kunstig intelligens.
Det siger Simone Hauskov, der er en af hovedkræfterne bag projektet.
»Vi ser det som en chance for at skabe noget på tværs af uddannelsesinstitutioner og fakulteter. København er en fed studieby, men vi kan godt komme hinanden mere ved på det sociale plan. Vi vil gerne gøre op med, at vi er så opdelte,« siger hun.
Filmklubben lægger fra kaj med ’Westworld’ fra 1973, der har dannet forlæg for HBO-serien af samme navn. Og det er ikke et tilfældigt valg: Filmen, der er skrevet og instrueret af ’Jurassic Park’-forfatteren Michael Crichton, er rig på ramasjang i et krydsfelt mellem western og sci-fi, men den udforsker også de filosofiske og etiske udfordringer ved kunstig intelligens. Derved kombinerer den filmklubbens to grundingredienser: underholdning og reflekteret debat.
Vi vil ikke være en filmklub for filmnørder
Simone Hauskov
I filmklubben ser man nemlig ikke bare film, man diskuterer dem også. Før visningen vil en oplægsholder kort lufte nogle indfaldsvinkler for de fremmødte, inden de selv skal diskutere filmen efter rulleteksterne.
Hauskov kalder debatterne for »tværfaglige netværksworkshops«. I stedet for at man blot vender filmen med de venner, man troppede op med, bliver man parret med studerende fra andre fag, så man får set nye ansigter og hørt nye perspektiver.
»Planen er, at der skal være nogle større debatter hver gang, og det vil vi også vælge filmene ud fra. Og det skal være nogle debatter, som man kan deltage i uanset faglig baggrund. Vi vil ikke være en klub for filmnørder, man kan også sagtens komme, hvis man har lyst til at se en film og have det hyggeligt, men ikke ved så meget om filmmediet,« siger Hauskov, der også kan lokke med gratis snacks og en enkelt øl på husets regning.
Efter planen vil filmklubben finde sted en gang om måneden i Studenterhuset – ude eller inde alt efter vejret.