Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Nyt center for kunstig intelligens skal bo på Søndre Campus

Anvendt forskning — Alexandra Instituttet har netop åbnet Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens (DCAKI) på Amager.

Ansatte og studerende på Humaniora, Jura og Teologi, der har til huse på Søndre Campus, har fået nye naboer.

Det er Alexandra Instituttet, en almennyttig virksomhed, der hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og teknologi, som har åbnet Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens (DCAKI) på campus.

Centret bliver fysisk placeret i Univate – et nyt og topmoderne kontorfællesskab, der er en del af Symbion Communitiet.

Nye relationer

Ifølge Flemming Adsersen, der er COO på det nye center, samarbejder Alexandra Instituttet allerede med blandt Datalogisk Institut på Københavns Universitet, og han ser frem til at udvikle nye KU-relationer på Søndre Campus.

»Der foregår i øjeblikket en rivende udvikling af automatisering af indberettelsesprocesser og chatrobotter, som jurister vil kunne drage nytte af,« siger han.

Kunstig intelligens er af flere gange blevet udråbt til en af de vigtigste nye teknologier i vort århundrede, som i fremtiden kan bruges til diagnosticering af sygdomme, styring af selvkørende biler og til effektivisering af de offentlige ydelser.

Algoritmer de samme

Centret er ifølge instituttet selv det første tilbud af sin art i Danmark, og det er især henvendt til små og mellemstore virksomheder

Ideen er at give virksomheder fra alle brancher, som arbejder med kunstig intelligens, mulighed for at udveksle erfaringer.

»Uanset om man skal udvikle en algoritme, der kan diagnosticere svulster, tælle fugle over en lufthavn eller klassificere musik, er det de samme teknikker, man bruger. Med centret her får virksomhederne et neutralt sted, hvor de kan træne algoritmer inden for forskellige områder. Det kan kun lede til, at de bliver bedre,« siger Anders Kofod-Petersen, professor i kunstig intelligens og vicedirektør på Alexandra Instituttet.

Centret går efter ti lejere, og den første kontrakt er allerede i hus.

 

Seneste