Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Økonomer skyder regeringens SU-tal til udlændinge ned

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Økonomer skyder regeringens SU-tal for udlændinge ned - DF jagter »skarp formulering« i SU-slutspil - SU til udlændinge er sidste knast for reformer - Studerende må tjene mere - SU-reform gør studier til skoleliv - Studieverdenen er skeptisk over for hurtigere uddannelse - DF: Hjemmeboende studerende skæres i SU - AU lægger strategi mod forskerfusk - Professor: Thorning blev kun S-formand, fordi hun er kvinde - Professor rystet over kommuners ulovlige straf af ledige.

Økonomer skyder regeringens SU-tal for udlændinge ned

Flere økonomer finder det urealistisk, når regeringen slet ikke regner med, at lempeligere adgang til dansk SU vil få flere EU-borgere til at søge mod Danmark for at tage en uddannelse, skriver Berlingske.

DF jagter »skarp formulering« i SU-slutspil

Dansk Folkeparti (DF) vil kræve en »skarp formulering« i en SU-reform imod udenlandske studerendes adgang til SU, hvis DF skal stemme for reformen, skriver Jyllands-Posten. Kravet kommer efter en EU-dom, der giver udenlandske studerende fra EU i Danmark krav på dansk SU-støtte.

SU til udlændinge er sidste knast for reformer

Spørgsmålet om udlændinges ret til at få SU i Danmark eller ej er den sidste store knast i de igangværende forhandlinger på Christiansborg om en kommende vækstplan for Danmark. SU-reformen er del af vækstplanen.
Politiken, 1. sektion, side 7, torsdag 18. april 2013

Forslag til SU-reform: Studerende må tjene mere

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger, giver regeringen sig i debatten om at hæve det beløb, som studerende må tjene ved siden af SU’en, ifølge Jyllands-Postens oplysninger. I det oprindelige udspil til en SU-reform stod der ikke noget om en forhøjelse af fribeløbet, men det kan nu alligevel blive en del af reformen.

Avis: Kulturrevolution at SU-reform gør studier til skoleliv

Regeringen er tæt på et flertal for en SU-reform, der fuldender en kulturrevolution på landets universiteter, skriver Politikens uddannelsesredaktør Jakob Fuglsang i en analyse. I fremtiden bliver studierne kortere og mere fastlagte, og reformen kan samlet siges at være endnu et skridt på vejen væk fra universiteter med selvstændige studerende og i retning af mere fastlagt studieform.
Politiken, 1. sektion, side 1, torsdag 18. april 2013.

Studieverdenen er skeptisk over for hurtigere uddannelse

Forskere, studerende og rektorer tvivler på, at der kommer noget godt ud af SU-reformens krav om, at de studerende skal gennemføre deres uddannelse hurtigere. De studerende er allerede hurtigt igennem deres uddannelser, mener de. SU-reformen vil stille krav til universiteterne om at nedbringe den gennemsnitlige studietid med 3,7 måneder pr. studerende. Formanden for universiteternes rektorkollegium, Syddansk Universitets rektor Jens Odderhede, tvivler på, at det kan lade sig gøre.
Politiken, 1. sektion, side 6, torsdag 18. april 2013

DF: Hjemmeboende studerende skæres i SU

Måske er Dansk Folkeparti (DF) alligevel parate til at skære i hjemmeboendes SU, hvis DF skal sige ja til en SU-reform, skriver Ekstra Bladet. SU-reformen kan blive vedtaget i denne uge.

Aarhus Universitet lægger strategi mod forskerfusk

En handlingsplan skal hjælpe Aarhus Universitet med at afværge skandaler som Penkowa-sagen på KU. Det skal ske ved at udvikle klare retningslinjer, som ansatte og studerende kan forholde sig til, skriver ingeniøren.dk.

Professor: Thorning blev kun S-formand, fordi hun er kvinde

En overraskende melding fra Hans Bonde, professor ved KU, lyder, at Helle Thorning-Schmidt kun blev formand for Socialdemokraterne, fordi hun var kvinde. Det påstår hans Bonde i sin nye bog »Fordi du fortjener det«, skriver Jyllands-Posten. Hans Bonde har også til et interview sagt, at ‘det er umuligt at forestille sig, at en mand med så pauvre erfaringer og så lidt hærdning af succes og nederlag kunne blive statsminister’.

Professor rystet over kommuners ulovlige straf af ledige

‘Jeg har aldrig set noget lignende. Det her er virkelig en dødsliste over den gode sagsbehandling’, siger Kirsten Ketcher, professor ved KU, i en kommentar til et resultatet af en stikprøve over kommunerne praksis med at tage kontanthjælpen fra borgerne. Stikprøven afslører, at kommunerne handler i strid med loven i hele 95 procent af den slags sager. Ifølge Kirsten Ketcher vidner det om imkompetente og sjuskede sagsbehandlere, skriver Avisen.dk.

anfj@adm.ku.dk

Seneste