Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Prodekan svarer på kritik: På SAMF er der meget lidt sympati for denne facon

Inkluderende tiltale — Det Samfundsvidenskabelige Fakultets ledelse blev kritiseret for ikke at reagere på, at nonbinære personer blev udskammet i en fælles mailtråd. Prodekan for uddannelse Andreas de Neergaard svarer på kritikken.

Dette er et svar på debatindlægget Hadefuldt angreb på studerende i fællesmail til et helt fakultet, skrevet af Sannah Højgaard Møller, der er studerende på Statskundskab.

Kære Sannah

Tak for dit indlæg og for din henvendelse i sidste uge. Mailtråden, der verserede her på SAMF sidste torsdag, var ganske rigtigt ubehagelig at følge med i for alle implicerede og ikke i orden. Af samme grund lukkede vi mail-listen ned, så snart det lod sig gøre.

Men det er ikke korrekt, at vi blot orienterede de studerende om, at mail-listen blev lukket. I beskeden til alle studerende på SAMF skrev vi også at:

»..udformning af Surveys og spørgeskemaer er en del af jeres faglige metode, og diskussioner om skemaernes udformning og indhold er vigtige men hører til i undervisningen og selvfølgelig ikke i en alle-mail.

Vi får allesammen hver dag rigeligt med mails, og det er et fælles ansvar, at tænke sig om og kun yderst sjældent at benytte reply-all – uanset hvad sagen måtte dreje sig om.

Spørgeundersøgelser kan fx sendes ud via SAMF’s facebookgrupper, men uanset hvad man mener om hinandens spørgeskemaer – og hvordan disse er distribueret – er det vigtigt at holde en god og respektfuld tone overfor hinanden.«

Dermed kommenterer vi også på sagens principielle indhold:

– Ja, det er vigtigt at tage debatten om udformningen af spørgeskemaer. Jeg er sikker på, at dette vil give anledning til faglige diskussioner om kategorier etc. i metodeundervisningen på SAMF.

– Nej, det skal ikke foregå i en fællesmail med samtlige studerende på fakultetet i modtagerfeltet. I det hele taget skal fællesmail kun benyttes ved helt særlige lejligheder.

– Og nej, vi billiger ikke en hård tone i hverken den identitetspolitiske debat eller i nogen som helst andre debatter.

Vi har modtaget mange henvendelser fra studerende, som gjorde opmærksom på den ironiske og uforsonlige tone i en del af mailtråden. Det er absolut mit indtryk, at der på SAMF er meget lidt sympati for denne facon – uanset ens holdning til binære kønskategorier i spørgeskemaer. Som sagt mener vi, at faglige og metodiske diskussioner i undervisningen er det rette sted at fortsætte denne diskussion – på konstruktiv vis.

Venlig hilsen

Andreas de Neergaard
Prodekan for uddannelse på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Seneste