Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Studieliv

Reclaim studiestarten. Sådan tager du dit studieliv tilbage på 72 timer

Studiestarterne fra 2020 fik aflyst den fysiske undervisning, rusturen, fredagsbarerne, ja, det meste gik de glip af. Her er en guide til, hvordan du kompenserer for det tabte – i løbet af de tre første dage.

For et år siden lavede vi en liste over de ting, som corona tog fra russerne. Her følger vi op med en manual til at indhente det tabte i løbet af tre dage i september.

LÆS OGSÅ: 10 ting du går glip af på grund af corona

Onsdag 8. september

Kom til den fysiske undervisning

Endelig! Efter et (halvandet, faktisk) år med varierende doser af Zoom, er det igen muligt at se sine undervisere og medstuderende i øjnene til forelæsninger og seminarer. Udnyt det! Lad være med at tage et par ekstra dage i sommerhuset, spids i stedet blyanten og duk op til timerne.

Nyd den dårlige kaffe og spis et bjerg mad fra buffeten

Spæn ned til den nærmeste café eller fredagsbar, så snart du får første pause fra undervisningen, og nyd den tynde kaffe i godt selskab.

Drop madpakken og spis, til du sprækker i den lokale kantine. Hvis dagens ret er lunken og klæg, så tænk tilbage på den flade mad med figenpålæg, du så ofte spiste alene i studieboligen, da campus var lukket. Så smager alting pludselig himmelsk.

Læs de første tekster på læsesalen

Lad være med at tage imod den første luns pensum som en lussing, men nyd, at du kan fortære teksterne på en læsesal. Sæt dig til rette med dit kompendie og smil til lyden af studerende, der hoster, snøfter og gnasker højlydt på snackgulerødder.

LÆS OGSÅ: Guide til god etikette på læsesalen: Undgå højlydt fodtøj, og bliv hjemme, hvis du snotter

Torsdag 9. september

Ræk hånden op i timen

Efter et år hvor du har siddet med slukket kamera i sengen på kollegieværelset, er det tid til at træde i karakter. Send labben i vejret, kig din underviser i øjnene og stil ham eller hende et spørgsmål – selv om det føles naturstridigt efter halvandet års inaktiv undervisningsdeltagelse.

LÆS OGSÅ: Uniavisens portræt af årets underviser 2020, Nicole Schmitt

Meld dig ind i en studenterforening

Gennemgå de foreninger, som dine medstuderende har stablet på benene. Vil du skrive for studentermagasinet? Planlægge årets revy? Analysere Ex on the Beach? Du kan også stable en helt ny forening på benene.

Køb en bongzilla og et åndssvagt kostume.

Studenterforeninger på landets videregående uddannelser har ligget i dvale under corona – hvis de da ikke er afgået ved døden – men før sommerferien afsatte Folketinget 22,5 millioner kroner til at give dem fornyet liv. Det er der en god grund til: Mange studerende udvikler tætte venskaber under foreningernes faner, fordi de mødes med jævne mellemrum og samarbejder om alt fra hyggeligt pjank til indigneret studenterpolitik.

Planlæg en tour de chambre

Hvis du får en rustur på tredje semester, så tag med. Ellers kan du finde på et alternativ: hvad med en tour de chambre på kollegiet, det ultimative adieu til corona? Køb en bongzilla og et åndssvagt kostume i Fest & Farver og sæt i gang.

Fredag 10. september

Mød din læsegruppe fysisk – også selv om du har fri

Da Det Samfundsvidenskabelige Fakultet åbnede i maj efter flere måneders nedlukning, kunne man finde læsegrupper, der mødte hinanden fysisk for første gang. Det skal der laves om på nu.

LÆS OGSÅ: Studerende mødte hinanden for første gang, da universitetet genåbnede

Hvis du ikke allerede er i en læsegruppe, så sørg for at blive en del af en. Og se så dine medstuderende i øjnene, på campus eller i en lejlighed.

Kom til den første fredagsbar

Gå ikke glip af semestrets første fredagsbar. Det er altid den største og særligt i år: Mange studerende, der startede i 2020, har endnu ikke oplevet at være til fredagsbar, der ellers er en oldgammel tradition på universitetet.

LÆS OGSÅ: Ånden i flasken – fredagsbarens historie

Man behøver ikke at bælle bajere og feste til den lyse morgen. Man kan også komme tidligt om eftermiddagen og hygge med en kop kaffe. Men vis flaget og mød dine medstuderende i en sammenhæng, der ikke er faglig – og lær de andre årgange at kende.

Hvis du er flyvende senere på aftenen, kan du tage med videre til en anden fredagsbar, måske på en helt anden campus.

LÆS OGSÅ: Den store guide til Københavns Universitets fredagsbarer

Eller …

tag nogle af forslagene til dig, fravælg de andre og nyd, at det nu er dig selv, der sætter begrænsningerne.

God studiestart!

Annonce

Seneste