Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Regeringen: Forskningsbevillinger stiger

FINANSLOVSFORSLAG 2011 - Trods krise og genopretning af dansk økonomi vil VK-regeringen bruge en lille milliard kroner mere på forskning i 2011.

Regeringen vil fortsætte med at investere i forskning for at komme ud af den økonomiske krise, sagde finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) ved sin præsentation af finanslovsforslaget for 2011.

De offentlige forskningsbevillinger vil således stige til 19,3 milliarder kroner i 2011 mod 18,4 milliarder kroner i år.

»Man kan få indtryk af, at vi sparer, men realiteten er, at vi bruger 900 millioner kroner mere til næste år,« sagde finansministeren.

De offentlige forskningsbevillinger ventes at udgøre 1,08 procent af bruttonationalproduktet (BNP), altså mere end den ene procent af BNP, der er målsætningen i følge globaliseringsaftalen, pointerede Claus Hjort Frederiksen.

Se selv præsentationen af finanslovsforslaget.

Globaliseringspenge i vente

Ifølge finanslovsforslaget henstår der fortsat 1,4 milliarder kroner i globaliseringspuljen til forskning og udvikling i 2011 og 1,6 milliarder kroner i 2012, der mangler at blive fordelt.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) oplyser i en pressemeddelelse, at regeringen på finanslovsforslaget har afsat en reserve på cirka 2,4 milliarder i 2013 og cirka 2,9 milliarder i 2014, der er øremærket til at videreføre globaliseringsindsatsen på forskningsområdet efter 2012.

Regeringen vil invitere til forhandlinger om fordelingen af pengene i efteråret 2012.

»Det har været et stort ønske fra uddannelses- og forskningsverdenen at få klarhed over forskningsindsatsen efter globaliseringsaftalens udløb efter 2012. Med reserven til videreførelse af globaliseringsindsatsen imødekommer regeringen dette ønske og viser samtidig en langsigtet vilje til at investere i morgendagens arbejdspladser og iværksættere,« skriver videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

clba@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste