Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Sådan arrangerer I jeres egen studietur

Er du træt af at blive spist af med én studietur i løbet af tre år? Umotiveret over at skulle vandre rundt i timevis i Dresden og høre byens om sanitære forhold, bare fordi det er underviserens specialeområde? Har du lyst til at være fag-nørdet når du rejser, men har ikke nogen at dele det med? Løsningen er enkel: Arrangér din egen studietur!

Det kræver, at I er flere om det, og det kræver, at I brænder for det. Men så er det til gengæld også både sjovt, forholdsvis nemt og sandsynligvis billigt at arrangere en studietur selv.

Der er gode muligheder for at få økonomisk støtte til en sådan tur, og I kan sagtens kombinere et stort fagligt udbytte med en fed ferie med studiekammeraterne.

Sådan arrangerer I en studietur

1. Overvej hvem I er. Hvem skal være drivkræfterne i arbejdet med at arrangere studieturen? Hvem vil I invitere som deltagere?

2. Hvis I ikke allerede er en forening, kan det være en god idé at stifte én. Det gør det nemmere at søge midler fra private fonde, og fastlagte vedtægter og en foreningsbankkonto giver sikkerhed for deltagerne, når der skal betales for turen. At stifte en forening kræver ikke andet end et sæt basale vedtægter og en stiftende generalforsamling, hvor en bestyrelse vælges. Aftal eventuelt et gratis møde med ProjektVærkstedet i Københavns Kommune, hvor I kan få hjælp til at starte foreningen.

3. Find ud af, hvor I gerne vil hen, og hvad og hvem der er fagligt relevant for jer at se og møde dér. Det er nødvendigt for at kunne skrive nogle gode ansøgninger til puljemidler. Overvej også, om nogle af jer har forbindelser på det sted, I tager hen – det kan gøre planlægningen meget nemmere.

4. Tag de første skridt på vej til at lave et program. Tag kontakter, lav research, diskutér hvad I vil se, hvor tæt programmet skal være osv.

5. Gå i gang med at søge støtte til turen. Det er et stort arbejde, og jo før I kommer i gang med det, jo bedre chancer har I. En god måde at komme i gang er at tage til puljesøgningskursus hos Københavns Kommune. Tag også kontakt til jeres institut og fakultet og spørg, om der er nogle midler fra universitetet, der vil være relevante for jer at søge.

6. Fastlæg datoer for rejsen, så I er klar til at invitere deltagere lige så snart I ved, hvor meget turen skal koste, og så I har en deadline for projektet.

7. Læg et budget. Tænk over, hvad prisen skal inkludere – er det fx kun nødvendigt at betale rejse, hostel og 7-dages billet til transportmidler, eller skal I også have fælles morgenmad og måske en række museumsbesøg?

8. Når I har fået svar på jeres puljeansøgninger og lagt budget er I klar til at invitere deltagerne. Husk at betalingen skal gå den ’rigtige vej’ – læg indbetalings-deadlines for deltagerne tidligt nok til, at I ikke kommer til at lægge ud for for eksempel depositum til hostel.

9. Nu kommer det rigtig sjove! Læg det endelige program. Find litteratur, I vil læse før I tager af sted, så I får den rette baggrundsviden, planlæg oplæg og rundvisninger for hinanden, lav nogle flotte kompendier, lav en workshop-dag som forberedelse… Lige hvad I synes, kunne være fedt.

10. Tag af sted – og hold programmet. Når man har lagt så meget arbejde i det, er det ærgerligt at gå glip af spændende oplæg/ture/museumsbesøg – og med lidt stærk morgenkaffe kan det sagtens lade sig gøre samtidig at udforske nattelivets fristelser …

Det er bare om at komme i gang. Skal det være en forårstur til Paris? Eller måske en påsketur til Amsterdam?

I starten af november tog 24 studerende fra Geografi på en selvarrangeret studietur til Berlin. Læs mere om deres oplevelser her.

Så tag fat i dine medstuderende og kom i gang med at planlægge – så kan I være på vej af sted allerede i næste semester …

Links

Københavns Kommune har skrevet en støtteguide.

Samfundsgeografisk Studenterforening

Seneste