Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Sammen tager vi ansvar for vores uddannelse

KLUMME - Fremdriftsreformen er forhastet og ugennemarbejdet. Men de studerende skal ikke lade sig slå ud, selv om KU-ledelsen ikke giver svar, skriver Sofie Gro Holde fra Studenterrådet.

Lige nu sker der et paradigmeskifte på Københavns Universitet. I mandags afholdte HUM-rådet stormøde på KUA, under overskriften ”Nok er Nok!”.

Til dette stormøde udtalte jeg: »Lige pludselig kan det ikke betale sig for KU at gøre noget for de langsomme studerende og hjælpe dem gennem deres studie; det kan meget bedre betale sig at smide dem ud. Jeg synes, at det her er et rigtig godt eksempel på, at KU’s ledelse ikke går op i vores studieforløb, vores studiemiljø og vores faglighed.«

Grunden til, at jeg sagde dette foran 300 vrede og frustrerede humanister er, at ledelsen på Københavns Universitet er i gang med at forhaste en reform igennem uden at give de studerende stor mulighed for at få indflydelse på dens implementering. En reform med det formål at stresse os studerende igennem vores uddannelser uden højt nok fagligt niveau, uden at tænke på os som individer med forskellige indgange til vores studier.

Forhastet og uigennemtænkt

Desuden lader det til, at reformen ikke engang er ordenligt gennemarbejdet fra ledelsens side, og derfor stiller mange studerende kritiske spørgsmål. En humanist til stormødet spurgte om, at nu hvor reformen krævede tvangstilmelding til 60 ECTS-point om året, hvad gjorde man så med de fag som ikke udbyder så mange points?

Søren Axel Petersen og Cecilie Goll, to ud af fire studenterrepræsentanter i Københavns Universitets Uddannelsesstrategiske Råd, deltog i stormødet netop for at svare på tekniske spørgsmål til reformen. De måtte her svare: det ved vi ikke, og når vi spørger ledelsen og administrationen, siger de det samme.

Desværre var dette uhyggeligt ofte Søren og Cecilies svar til deltagernes spørgsmål. Og i sidste ende betød det blot, at de vrede humanister kun blev endnu mere frustrerede. Så da mødet sluttede var der mange, som kun ønskede at gøre en stor indsats for at stoppe reformen, fra at blive vedtaget.

Sig fra

Det rykkede Humrådet på med det samme, og inviterede derfor alle studerende på fakultet til det åbne dekanatsmøde, som blev afholdt morgenen efter. Her mødte 25 op for at spørge dekanatet om, hvad meningen med galskaben er, og igen måtte ledelsen være os svar skyldige.

Så endnu engang måtte vi som studerende konkludere, at ledelsen har givet op på grundighed, faglighed og studieliv. Men du skal ikke lade dig slå ud, selv om det umiddelbart ser håbløst ud!

For på onsdag, den 27. november vedtager rektoratet og dekanerne den endelige reform, og vi har stadig god mulighed for at vise dem hvad VI mener.

Mød op til de mange stormøder som bliver afholdt, skriv under på at du er imod reformen inde på nettet, og mød op med dine medstuderende til den manifestation, som vi studerende afholder på onsdag. Her kan vi sende et helt klart budskab til dem der træffer beslutningerne: vi tager ansvar for vores uddannelse! Vi tager ansvar for universitetet! Vi vil ikke finde os i at I, ”ledelsen”, gør mere for Morten Østergaard end for jeres studerende.

Seneste