Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljø

Hun sparer KU for 15 procent af strømmen i sine laboratorier

En kvindes eksperiment på Biocenteret ved Københavns Universitet viser, at det med enkle greb er muligt at spare en bunke energi til gavn for både elregningen og klimaet.

1
Arbejdsmiljø

Gruppeleder forlader akademia: Angsten fylder for meget

Luis Toledo, anerkendt forsker på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, er i gang med at skrive sit cv om, så det passer til det private erhvervsliv. Han vil væk fra universitetet, hvor presset er blevet for stort.

1
Arbejdsmiljø

Sådan kan Natasha Fauerby overskue BRIC's energiforbrug

Uniavisen
Arbejdsmiljø

Undersøgelse bekræfter diskrimination på Odontologi. Her er, hvad vi ved om resultaterne

Der har været enkeltstående tilfælde med diskrimination på odontologistudiet, bekræfter uvildig undersøgelse, der dog konkluderer, at diskriminationen hverken er gennemgående eller entydig. Uniavisen har ikke fået lov til at se undersøgelsen, men interviewer her prodekan Jørgen Kurtzhals om dens indhold.

1
Navne

Nobelprisvinder Morten Meldal: »Jeg kan love dig for, at det ikke altid er de bedste projekter, der bliver finansieret«

I efteråret blev han hædret med Nobelprisen i kemi. Men de næste store opdagelser risikerer at blive kvalt under det papirtunge system, forskningsstøtten lider under i dag, siger Morten Meldal.

1
Arbejdsmiljø

»Man vil ikke fremstå som nogen, der sludrer med sproget«

En stor belastning. Sådan oplever udenlandske forskere et krav om at skulle undervise på dansk efter få år på Københavns Universitet. Alberte Ritchie Green har undersøgt, hvordan det føles at gå fra faglig ekspert til sproglig novice.

1
Arbejdsmiljø

Der bliver flere og flere af dem. Det vil de udnytte til at tale højt

Vi bliver ældre – også på Københavns Universitet, hvor andelen af professorer over 65 år er steget. Nu stikker de hovederne sammen for at tænke store tanker til masserne.

1
Arbejdsmiljø

Når underviseren taler dansk med accent, taber hun status

Internationale forskere bakser for at lære sproget, så de kan leve op til KU’s sprogkrav om at undervise på dansk. Alligevel får de dårlige evalueringer af de studerende.

1
Arbejdsmiljø

Hun gik forrest i kampen mod forskningstyveri. Nu forlader hun KU: »Jeg vidste godt, at det ville blive totalt kamikaze«

Hun har kæmpet en insisterende kamp mod forskningstyveri og for friere forskning. Hun stod sidste år bag kampagnerne ’Please don’t steal my work’ og senere ’Sæt forskningen fri’, der fik massiv opbakning fra landets forskere. Nu har Maria Toft sagt op og forlader Københavns Universitet. Og hun smækker gerne med døren.

1
Uddannelse

Inklusion af studerende behøver ikke at betyde, at niveauet sænkes

1