Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljø

Universitetsdirektør: »Jeg anerkender, at der er en lang periode, hvor medarbejderne vil være usikre på fremtiden«

Uniavisen har talt med universitetsdirektør Søren Munk Skydsgaard om administrationsreform, ansættelsesstop og fremtidige fyringer.

1
Arbejdsmiljø

»Havner dit arbejde i Teheran?« 182 KU-forskere kalder ny PET-kampagne racistisk

En lang række forskere fra Niels Bohr Institutet har underskrevet en klage mod ny, ironisk PET-kampagne. Den er både racistisk, mistænkeliggørende og unødvendig, mener de. Truslen mod dansk forskning er »markant«, svarer Politiets Efterretningstjeneste.

1
Arbejdsmiljø

Hun skal knække koden til mere inklusion på KU: »Folk har altid en holdning til det, jeg laver«

Frederikke Strøbech Fürst er nyudnævnt programleder for diversitet, ligestilling og inklusion på Københavns Universitet. Uniavisen har mødt hende til en snak om bias, kultur og systemændringer.

1
Arbejdsmiljø

KU indfører »kvalificeret ansættelsesstop« på administrative stillinger

For at begrænse antallet af afskedigelser i forbindelse med KU’s kommende administrationsreform, indfører KU nu kvalificeret ansættelsesstop på TAP-stillinger.

1
Arbejdsmiljø

25 tutorer har klaget over studiestart 2023. Institutledelse lægger sig fladt ned

En stor gruppe studerende med ansvar for studiestart 2023 på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab blev ghostet af ledelsen. Nu har de fået en undskyldning. »De har ret i de fleste kritikpunkter,« siger administrationschef.

1
Arbejdsmiljø

Else Holmfred købte ny arbejdstelefon. Nu hæfter hun personligt for ti tusind kroner

Det kan være dyrt at lægge penge ud for KU, siger postdoc Else Holmfred, der er endt i en situation, hvor hun må hæfte personligt for adskillige tusinde kroner. Hun savner transparens i KU’s regler for refusion. Der er tilstrækkelig orientering, lyder det fra Regnskabssektionen.

1
Arbejdsmiljø

På Naturvidenskab spotter mandlige undervisere nemmest talent hos mandlige studerende

Kvindelige studerende har sværere ved at blive opfattet som talentfulde end deres mandlige studiekammerater. Måske skal vi stoppe med at tale så meget om talent?

1
Arbejdsmiljø

Nyuddannet? Du er ikke alene, hvis du føler dig ensom

Efter universitetslivet kan ensomheden ligge på lur. Danmarks tre største akademiske fagforeninger deler deres råd til den gode overgang mellem studie- og arbejdsliv.

1
Arbejdsmiljø

Hun sparer KU for 15 procent af strømmen i sine laboratorier

En kvindes eksperiment på Biocenteret ved Københavns Universitet viser, at det med enkle greb er muligt at spare en bunke energi til gavn for både elregningen og klimaet.

1
Arbejdsmiljø

Gruppeleder forlader akademia: Angsten fylder for meget

Luis Toledo, anerkendt forsker på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, er i gang med at skrive sit cv om, så det passer til det private erhvervsliv. Han vil væk fra universitetet, hvor presset er blevet for stort.

1